Hva er de forskjellige årsakene til blodpropp?

Blodstimulering er en normal kroppsfunksjon. Det er hvordan kroppen reagerer på skadede arterier og blodårer eller ødelagte blodårer. Blodceller og fibrinstrenger søker ut lekkasjen og hoper seg opp rundt det, noe som gir skadetiden til å helbrede. Mens normal koagulering er en del av helbredelsesprosessen, er unormal utvikling av koagulasjoner ikke og kan skyldes traumer, fedme, genetikk og langvarig bruk av prevensjonsmidler.

Koagulasjon, som er betegnelsen som brukes til å beskrive blodpropp, er en viktig funksjon. Mangel på eller forsinkelse av koagulasjon er livstruende, spesielt fra den økte risikoen for blødning til døden som følge av kutt eller større skader. Hyperkoagulasjon kan også være livstruende når for mange sammenpressinger danner eller reiser til andre steder.

Overdreven koagulasjon oppstår når fibrinstrenger, blodplater og blodceller dannes lettere enn normalt eller ikke brytes opp riktig. Når dette skjer, er blodstrømmen hindret. Hvis blodproppene forblir, kan det oppstå skade på organer.

De to typene klassifiseringer som beskriver unormal dannelse av blodpropper er genetiske eller oppkjøpte. Genetiske årsaker er sjeldnere enn de oppkjøpte. Ervervede blodpropper er avhengige av utløsere som forårsaker blodpropp. Enhver tilstand som forårsaker skade på blodkar, som åreforkalkning, kan føre til blodproppdannelse.

Genetiske årsaker til koagulering resulterer ofte i en langsom oppløsning av koagulasjoner eller en unormalt høy forekomst av koagulering. Mange genetiske defekter forårsaker problemer med proteiner som er en del av koagulasjonsprosessen. Det kan også være genetiske abnormiteter i sammenbrudd av eksisterende blodpropper.

To forstyrrelser er vanligere. Trombofili og hemofili er flere to forhold som forårsaker problemer med koagulasjon. Til tross for forvirring om disse forholdene, er de ganske forskjellige.

Trombofili kan kjøpes eller genetisk, og forårsaker overdreven koagulasjon. Klumpform og kan forårsake blokkering, men kan også løsne seg og bevege seg gjennom blodbanen. De reisende blodproppene blir ofte innlagt i mindre blodkar. Hvis blodproppene reiser til store organer, kan det oppstå skade.

Hemofili er i utgangspunktet det motsatte av trombofili. Denne tilstanden forårsaker overdreven blødning. Blodstimulering er enten ikke-eksisterende eller ekstremt forsinket. Selv et lite kutt kan være farlig. Personer med hemofili har en høyere risiko for å utvikle indre blødninger. Mangelen på koagulasjonsevner gjør det mulig for blod fra selv de minste kuttene å blø av seg.