Hva er de forskjellige årsakene til cellulitt hos menn?

Noen av hovedårsakene til cellulitt hos menn er overmål, vektøkning og fedme. Noen ganger kan genetikk eller helseproblemer spille en rolle i utviklingen av cellulitt. Generelt sett spiller kjønn ikke så sterk rolle i cellulitt hos menn som det gjør i cellulitt hos kvinner. Ofte vil cellulitt hos menn vises i mange av de samme kroppsdelene som det gjør for kvinner, men fordi de to kjønnene lagrer fett annerledes, kan utseendet være minimal, eller det kan ta mer fett å få cellulitt til å utvikle seg. Samlet sett kan menn bruke mange av de samme teknikkene for å kvitte seg med cellulitt som kvinner bruker.

Seksuelle organer er ikke de eneste forskjellene mellom mannlige og kvinnelige legemer. Denne forskjellen er en grunn kvinner har en tendens til å utvikle utseendet av cellulitt oftere enn å gjøre menn. Mannlige legemer lagrer fett på forskjellige måter enn kvinnelige kropper, så det betyr ikke at en mann skal utvikle cellulitt. For eksempel, å få 10 pund i inaktive vintermåneder legger vanligvis ikke en mann i fare for å utvikle cellulitt. På den annen side, å få en betydelig mengde vekt, og spesielt å bli overvektig, vil trolig øke mannens risiko for å utvikle cellulitt.

Samtidig må menn håndtere genetikk og helseproblemer, akkurat som kvinner gjør. En mann kan genetisk arve gener som oppfordrer fedme eller han kan utvikle helseproblemer som får ham til å gå ned i vekt. Fedme, eller noen form for betydelig vektøkning, kan bidra til cellulitt hos menn.

Kjønnsforskjeller til side, cellulitt hos menn har en tendens til å danne i mange av de samme kroppsdelene som det gjør for kvinner. For eksempel kan menn oppleve cellulitt på bena, magen eller baken. Dette er noen av de samme kvinnelige kroppsdelene som opplever cellulitter. Avhengig av hvor han har fått vekt, kan en mann se utseendet på cellulitt på overarmen, lårene og til og med tilbake områder. Vanligvis har mengden ekstra fett han bestemmer hvor synlig en manns cellulitt er.

Vanligvis kan menn og kvinner prøve å bli kvitt cellulitt på lignende måter. De fleste eksperter er enige om at den mest effektive måten å redusere utseendet på cellulitt er kosthold og mosjon. Siden kroppene deres lagrer fett annerledes, kan menn kanskje se raskere suksess enn kvinner ser. Full-body trening er best, men en mann vil kanskje fokusere mer på kroppsdelen som viser cellulitten. For eksempel, hvis han har magecellulitt, kan han fokusere på sit-ups eller crunches, og hvis han har cellulitt på baken, kan han prøve å gjøre knep.

Hvis de ikke ser forbedring med kosthold og mosjon, eller de vil ha raskere resultater, kan menn prøve andre alternativer. Cellulite kremer og lotioner er populære produkter. Avhengig av kvaliteten, presenterer noen av disse produktene en liten forbedring i utseendet av cellulitt. Likevel fjerner de ikke faktisk cellulitt fra kroppen, og resultatene er vanligvis midlertidige. Mer drastiske tiltak, som fettsuging, kan permanent fjerne eller redusere forekomsten av eksisterende cellulitt hos menn.