Hva er de forskjellige årsakene til lavt antall hvite blodlegemer?

Et lite antall hvite blodlegemer, også kalt leukopeni, kan skyldes en rekke helsemessige forhold, sykdommer eller andre relaterte problemer. Vanligvis oppdages det ved testing, noe som betyr at en pasient vanligvis allerede opplever symptomer som har ført ham eller henne til å se en medisinsk faglig. Med så mange faktorer som kan forårsake lavt antall hvite blodlegemer, er det viktig å få omfattende tester som kan føre til en nøyaktig diagnose av den underliggende årsaken.

Hvite blodlegemer, også kalt leukocytter, er krigere i immunsystemet. For det meste produsert av beinmarv, vil antall hvite blodlegemer oppstå først når kroppen blir angrepet av en sykdom. Hvis infeksjonen er overveldende, kan hvite blodlegemer forbrukes raskere enn de kan slippes ut, noe som fører til lavt antall. I tillegg, hvis en infeksjon forstyrrer benmärgsfunksjonen, kan produksjonen reduseres, og antall hvite blodlegemer kan falle. Hos en sunn voksen utgjør hvite blodlegemer ca 1% blodmakeup, men denne andelen varierer med alder og jevne kjønn.

Noen ganger er et lite antall hvite blodlegemer tilskrives medisinering eller behandling. Visse intensiv medisineringsterapier, som kreftbekjempende kjemoterapi, vil ødelegge hvite blodlegemer og kreftceller. Personer som gjennomgår kjemoterapi overvåkes nøye for å sikre at deres hvite blodlegemer teller over et minimumsnivå, da for stor fall fører til stor risiko for infeksjon og andre komplikasjoner. Strålebehandling, en annen type kreftbehandling, kan også ødelegge friske hvite blodlegemer sammen med syke, kreftceller.

Et lavt antall hvite blodlegemer er ofte et resultat av en viral infeksjon eller medfødt defekt som reduserer benmargfunksjonen. Uten beinmargeproduksjon av hvite blodlegemer kan enhver liten infeksjon raskt spres i kjølvannet av et svakt forsvar. Noen medfødte problemer betraktet mulige årsaker til redusert hvitblodsproduksjon inkluderer myleokathexis og Kostmanns syndrom.

Autoimmune sykdommer er forhold som fører kroppen til å angripe sitt eget forsvarssystem. Etter hvert som kroppen vender innover, kan hvite blodlegemer bli et stort offer for kampen som de forsøker å angripe kroppens organer og vev i stedet for infeksjoner. Lupus og HIV / AIDS er to vanlige autoimmune sykdommer assosiert med lavt antall hvite blodlegemer.

I noen tilfeller kan vitamin- eller mineralmangel føre til at antall hvite blodlegemer faller betydelig. Dette er vanligvis forbundet med en kobber- og sinkmangel, selv om en lav røde og hvite blodlegemer kan også skyldes mangel på jern eller vitamin B12 i dietten. Legge til et daglig vitamintilskudd eller skiftende diett for å inkludere mer vitaminrike matvarer kan noen ganger øke en vitaminmangel som forårsaker lavt blodcelletall.