Hva er de forskjellige årsakene til prikkende hender?

Stikkende hender kan være et tegn på mange ting. Det kan ganske enkelt være at hendene har blitt holdt i samme posisjon for lenge. Hvis en person sover med hendene i en unormal stilling, når hun våkner, kan hendene hennes bli prikker. Det er også en mulighet for at denne merkelige følelsen er et symptom på et mer alvorlig medisinsk problem.

Hvis en person har en skadet nerve, kan hun oppleve prikkende hender. Den skadede nerve trenger ikke å være i hånden eller armen. Siden nervesystemet er et nettverk som ligner sirkulasjonssystemet, kan det muligens være et resultat av nakkeskade.

Stikkende hender kan også være et resultat av unormalt trykk på ryggnerven. Dette kan for eksempel oppstå hvis en person hadde en herniated disk. Karpaltunnelsyndrom er også en betydelig mulighet. Dette skjer når press er plassert på en sensorisk nerve som krysser håndleddet og går i hånden. Karpaltunnelen kan skyldes langvarig ytelse av bestemte jobber, for eksempel kontorarbeid, tung maskinoperasjon og kassering.

Det er også en mulighet for at en person kan føle prikkende følelser i hendene hvis hun opplever et forbigående iskemisk angrep (TIA). Dette er en medisinsk tilstand hvor en person har symptomer som ligner på de som oppleves under et slag. Disse inkluderer numbing og prikkende. TIA-symptomer varer vanligvis i korte perioder, alt fra minutter til dag, men kan være gjentakende.

Utilstrekkelig blodtilførsel kan også forårsake unormale opplevelser. Hvis en person setter et gummibånd rundt hennes håndledd, for eksempel, vil hun legge merke til at hennes hånd vil til slutt begynne å tingle. Denne prinsippen er den samme når blodstrømmen forhindres av en indre medisinsk tilstand som kolesteroloppbygging.

En utilstrekkelig tilførsel av vitamin B12 kan også være skyldige. Dette vitaminet bidrar til dannelsen av røde blodlegemer og bidrar til å opprettholde nervesystemet. Hvis en person opplever prikkende hender og ikke spiser animalske produkter, kan hun kanskje vurdere vitamin B12-mangel som en mulighet. Pålitelige kilder til vitaminet kommer hovedsakelig fra animalske produkter som fjærkre, skalldyr og melk.

Stikkende hender er ikke et veldig indikativt symptom. Det er ofte forbundet med livsstilsvalg som å drikke alkohol. Det kan derfor være vanskelig for en person å vite hvilken handling som skal utføres basert på det enkelte informasjonsstykket. En person som opplever tilstanden, vil kanskje være oppmerksom på andre symptomer og potensielle livsstilsfaktorer. Selv om en person søker medisinsk behandling, vil den behandlende legen sannsynligvis spørre om de prikkende hendene har blitt ledsaget av noe annet.