Hva er de forskjellige årsakene til scapula smerte?

Scapulaen, mer kjent som skulderbladet, er en flat beinformet mye som en trekant. Dette benet legger armbenet til beinene på ribbenene. Smerte i dette området av kroppen er ganske vanlig og kan ha flere potensielle årsaker, de vanligste er overdreven eller anstrengende fysisk aktivitet. Scapula smerter kan også skyldes soveposisjon eller degenerative sykdommer som leddgikt. Fysisk traume eller skade kan også forårsake smerter i skulderbladet, så det er viktig å se en medisinsk profesjonell for riktig diagnose og behandling.

Sannsynlighetsvis scapula smerte kan forventes på grunn av mengden muskelbruk i dette området av kroppen. Men hvis smerten blir vedvarende eller alvorlig, er en tur til legen tilrådelig. Noen ganger kan endring av sovestillinger bidra til å lindre smerten. Legene foreslår vanligvis å sove på ryggen så mye som mulig. Hvis dette er for vanskelig, kan det være ganske gunstig å bruke en høy kvalitet pute og unngå å sove i en stilling for lenge til gangen.

Leddgikt er ikke en vanlig årsak til smerter i skulderbladet, men det har blitt rapportert. Ved artrittiske tilstander, spesielt i slitasjegikt, blir de omkringliggende skjøtene skadet. Dette kan føre til betydelig smerte og betennelse. Legene vil ofte foreskrive medisiner for å lindre disse symptomene, med kortisoninjeksjoner som et populært behandlingsalternativ.

Hvis scapula smerte ikke begrenser seg til skulderområdet, men i stedet beveger seg nedover armen, kan en komprimert eller knust nerve bli mistanke. En klemt nerve i nakkegionen i ryggraden er en vanlig årsak til smerte i skulderbladet. Forskjellige behandlingsalternativer er tilgjengelige for denne typen skade, inkludert medisiner, massasjeterapi, og i noen situasjoner, kirurgisk inngrep.

En av de vanligste kildene til scapula smerte er en rotator mansjettskade. Rotator mansjett er en gruppe muskler som arbeider sammen for å støtte og stabilisere leddet som finnes i skulderen. Når en eller flere av disse musklene blir skader, manifesterer smerten seg ofte som scapula smerte. Denne type skade er mest vanlig blant idrettsutøvere som bruker skuldermuskulaturen sin gjentatte ganger. Ved ubehandlet behandling kan denne type skade føre til permanent skade.

Behandling for rotator mansjettskade er litt forskjellig fra behandlingsalternativer som involverer andre typer scapula smerter. I noen tilfeller kan denne typen skade behandles hjemme med isterapi, hvile og medisiner. Imidlertid er kirurgi ofte nødvendig for å reparere muskelskade slik at helbredelse vil skje, forhåpentligvis uten permanent tap av funksjon.