Hva er de forskjellige behandlingsmåter for krabbeinflammasjon?

Behandling av kragehalsvulst eller hevelse i kravebenet, avhenger vanligvis av hevelsen. Hvis hevelsen er et resultat av brudd, bør området bli immobilisert, og is skal påføres. I noen tilfeller kan det være nødvendig med kirurgi. Hvis hevelsen skyldes en infeksjon, er antibiotika vanligvis nødvendig.

En kravebeinbrudd er vanligvis årsaken til en hovent kragebenet. Denne brudd kan være et resultat av et slag mot kragebenet. Det kan også skyldes landing på skulderen hardt.

I tillegg til kragebenet hevelse, er det andre tegn på en brudd kragebenet. Smerter er et av de vanligste tegnene på en brudd kragebenet. Denne smerten er vanligvis følt når kraglen er berørt, eller når en pasient forsøker å heve armen. Bruising kan også forekomme etter disse typer brudd.

Hvis kragebenet hevelse skyldes en brudd av denne typen, er det viktig å immobilisere armen. Dette gjøres vanligvis med en slynge som støtter armen foran kroppen. Noen av disse slingene går også rundt begge skuldrene og krysser i ryggen. Ikke å flytte armen vil hjelpe beinene å helbrede raskere, og det vil vanligvis føre til at hevelsen avtar.

I tilfelle av en mindre kragefraktur, kan is brukes til å minimere hevelse. En ispakke skal pakkes i et håndkle og påføres huden. Isen bør stå på området i ikke mer enn 10 eller 15 minutter om gangen. Vanligvis vil dette også bidra til å lindre smerter også.

Siden en kragebenbrudd kan være svært smertefull, velger enkelte pasienter å ta smertestillende. Noen over-the-counter smertestillende midler er også anti-inflammatoriske. Disse kan også bidra til å minimere kragebenet hevelse etter brudd.

Selv om det vanligvis er sjeldent, er det nødvendig med kirurgi etter en bruddbeinbrudd. Dette er vanligvis bare nødvendig hvis beinene pokker gjennom huden, eller hvis de er grovt feiljustert. Pins og skruer er noen ganger brukt til å smelte beinene sammen igjen.

Noen lymfeknuter ligger like over kragebenet. Når en person blir syk, kan disse lymfeknutene svulme. Hvis dette skjer, kan det se ut som om kragelegrafen selv er hevelse.

Personer som opplever denne typen slagkrage hevelse vil vanligvis ikke ha en blåmerke i området. Også, de vil vanligvis føle seg syk, og kan ha andre tegn på en sykdom, som feber. Hvis en infeksjon forårsaker brekninger i brystvorten, vil et antibiotika vanligvis bli foreskrevet av en lege.