Hva er de forskjellige bruken av klorfeniramin maleat?

Klorfeniraminmaleat er et vanlig antihistamin. Det er oftest brukt til å behandle symptomer forbundet med forkjølelse og andre øvre luftveissykdommer som rhinitt og urtikaria. Det er bare behandling for symptomer og vil ikke løse årsaken til noen symptomer. Mange over the counter (OTC) medisiner inkluderer dette stoffet i sine formler. Den har også andre anvendelser både i humanmedisin og innen veterinærmedisin.

Dette legemidlet er primært brukt til å lindre symptomer som rennende nese, kløe og vannet øyne, kløe eller mildt sår hals og nysing. Felles forkjølelse, allergi og høfeber er de vanligste plager som behandles med dette stoffet, som virker ved å blokkere produksjonen av histamin, en naturlig kjemisk stoff som produseres av kroppen som følge av allergener som produserer allergiske symptomer.

Hos mennesker virker denne forbindelsen også som mange antihistaminer fordi den kan forårsake døsighet. Av denne grunn blir det noen ganger brukt som søvnhjelp. Få produkter indikerer denne bruken for stoffet på emballasjen, da det finnes andre mer effektive stoffer som markedsføres spesielt for det formålet.

Som et antihistamin er klorfeniraminmaleat også nyttig for undertrykkelse av elveblest, welts og utslett forbundet med allergiske reaksjoner. Det kan også brukes til å behandle milde allergiske reaksjoner på biespring og insektbitt og til å behandle reaksjoner på blodtransfusjoner og vaksinasjonsreaksjoner. Det brukes noen ganger som en behandling for bevegelsessykdom, da den kan ha en kvalme.

Dette legemidlet er ofte kombinert med andre medisiner i ulike OTC-produkter for behandling av kaldt symptomer. Det kan kombineres med smerte og feber reduksjonsmidler, decongestants, hoste suppressants eller expectorants. Mange merker av OTC-kulde og allergimedikamenter inneholder klorfeniraminmaleat, og det må tas forsiktighet for å unngå overdosering ved bruk av mer enn én medisin i kombinasjon.

Noen undersøkelser antyder at klorfeniraminmaleat kan ha anti-depressive effekter. Det virker på samme måte som andre SSRI-legemidler (SSRI) som er foreskrevet for depresjon. Begrenset forskning er imidlertid utført på dette feltet, og stoffet er ikke godkjent i USA eller mange andre land for denne bruken.

Som med ethvert legemiddel, er det viktig å konsultere en lege eller apotek før du tar klorfeniraminmaleat. Det kan ha bivirkninger og er farlig for personer med noen medisinske tilstander eller i kombinasjon med visse andre medisiner. Det skal ikke gis til små barn under 6 år og bare under lege tilsyn til barn 6-14. Instruksjoner bør følges nøye når du bruker medisin, og ingen medisin bør tas av annen grunn enn den som er angitt på emballasjen eller etiketten.