Hva er de forskjellige måtene å behandle smuss tå smerte?

Å velge den beste metoden for å behandle lårtåpesmerter, avhenger av årsaken til smerten. Årsakene inkluderer feilmonterende sko, korn og bunioner. De viktigste måtene å behandle tåle smerter inkluderer skiftende fottøy, tynnare områder med tykk hud, smertelindrende medisiner, immobilisering og kirurgi.

En av de beste måtene å behandle små tå smerter er å bytte fottøy og sørg for at sko og sokker passer riktig og er komfortable. Mange forhold som fører til tå smerte skyldes friksjon mot tåen fra sko som er for stramt og klemmer tærne sammen eller er for løs og lar tåen gni på materialet. I enkelte tilfeller må pasientene kanskje kjøpe spesielle sko i brede bredder eller med andre modifikasjoner. Å gå barfot rundt huset eller ha på seg åpne sandaler når det er mulig, kan hjelpe til med å behandle tånesmerter.

Corns and calluses kan ofte behandles med kjemikalier som løser den tykke huden som forårsaker disse forholdene. Salisylsyre er den vanligste kjemikalien som brukes til å behandle lårtårssmerter fra calluses og corns, og det finnes ofte i flytende form og på medisinert pads som holder seg til tåen. Tynning av huden kan redusere irritasjon, noe som fører til mindre smerte. Noen ganger må huden trimmes bort manuelt, som vanligvis gjøres av en podiater eller dermatolog.

Over-the-counter smertestillende midler kan hjelpe til med å behandle mild til moderat tåre smerte. Acetaminophen og ibuprofen bidrar begge til å redusere smerte, og ibuprofen reduserer også hevelse. Soaking den berørte foten i varmt vann eller vann med Epsom salt kan også bidra til å midlertidig redusere smerte.

Immobilisering av tåen er et vanlig alternativ for å behandle tånesmerter fra en ødelagt eller skadet tå. Dette gjøres vanligvis ved å tappe den lille tåen mot tærne ved siden av den for å hindre at den beveger seg. En spesiell sko med en stiv bunn kan brukes for å hindre at tåen bøyes.

Kirurgi for å fjerne bunions, calluses og corns eller korrekte tådeformasjoner er noen ganger nødvendig. Grunnleggende kirurgiske kirurgiske prosedyrer for å fjerne små korn og brystkreft krever vanligvis en aktuell bedøvelse, og tærne heler raskt. Andre operasjoner innebærer å åpne tåen for å få tilgang til beinet for å rette opp problemer. Disse metodene innebærer vanligvis utjevning av beinet under en bunion for å lette press eller korrigere mindre beindeformiteter som fører til økt friksjon, trykk og smerte.

Vedvarende liten tå smerte skal alltid vurderes av en lege. Dette er spesielt viktig for pasienter med diabetes og de som har nedsatt følsomhet i tærne. Tåforholdene er vanligvis ikke alvorlige, men de kan bli smittet eller bli verre hvis de ikke behandles.