Hva er de forskjellige steroide abstinenssymptomene?

Steroid tilbaketrekningssymptomer kan omfatte svimmelhet, tretthet, intestinal opprør og hodepine. Disse kan oppstå når kroppen tilpasser seg reduksjonen i steroidtilskudd og begynner å lage egne steroider. Pasienter på steroid medisiner for enda noen dager kan gå inn i uttaket når de stopper. Det er viktig å starte og stoppe stoffene under medisinsk tilsyn, for å begrense symptomene og redusere sjansene for alvorlige komplikasjoner under tilbaketrekning. Folk som stopper høydose medisiner kan utvikle en medisinsk krise.

En rekke steroidhormoner produseres i binyrene, som noen ganger ikke oppfyller kroppens behov, av flere årsaker. Pasienter kan bli satt på steroider for å supplere produksjonen. I andre tilfeller øker en lege bevisst steroider i kroppen for å behandle betennelse. Kroppen tilpasser seg medikamentet ved å gjøre færre steroider, og når legemidlet er stoppet, trenger binyrene å skru seg for å holde tritt.

Pasienter opplever vanligvis gastrointestinale steroiduttakssymptomer som kvalme, oppkast og diaré. Disse kan være milde eller alvorlige, og kan føre til ubalanse i elektrolytter, noe som kan forårsake komplikasjoner. Det er viktig å holde seg hydrert selv når det ikke føles bra. Noen pasienter opplever også tap av appetitt, noe som kan føre til vekttap. Raskt vekttap kan forårsake andre problemer, som håravfall og dårlig hud.

Svimmelhet, tretthet og lyshet er også symptomer på uttak fra steroider. Noen pasienter kan også føle seg svake og kan ha problemer med å fullføre komplekse oppgaver. Hodepine kan utvikle seg, sammen med feber i noen tilfeller. Et annet tegn på steroiduttak er vondt og smerter i leddene. Disse tegnene bør løses ettersom pasientens kropp gjenoppretter og binyrene begynner å slå opp steroidproduksjonen.

For å minimere steroiduttakssymptomer, anbefaler leger ofte å avta steroider. Dette innebærer sakte kutting av dosen over tid for å la kroppen tilpasse seg. I tillegg til å slippe dosen, kan legen også plassere den mer; pasienter kan gå til en dose hver annen dag, for eksempel. Gradvis justering gjennom tapering kan gi folk muligheten til å gjenopprette. Hvis steroider tilbakeslagssymptomer er alvorlige, kan det være nødvendig å senke den taperende enda mer.

En akutt medisinsk krise kan oppstå hvis en pasient plutselig slutter å ta steroider. Binyrene kan falle bak i hormonproduksjonen, og pasienten kan utvikle binyrebarksvikt. Mange av symptomene er de samme som de med vanlig steroiduttak, bortsett fra at de er mer alvorlige og vedvarende.