Hva er de forskjellige typer antibiotika for urinveisinfeksjoner?

Urinveisinfeksjoner oppstår når skadelige bakterier innføres i urinveiene, som består av de to nyrene, blæren, rørene kalt urinledere som kobler hver nyre til blæren, og urinrøret, røret fører til utsiden av kroppen fra Blæren. Antibiotisk terapi er vanligvis nødvendig for å kunne behandle disse infeksjonene. Noen typer antibiotika for urinveisinfeksjoner inkluderer sulfa-legemidler, penicillin og cefalosporiner.

Sulfa medisiner er de vanligste foreskrevne antibiotika for UTI. Sulfa-baserte antibiotika har tradisjonelt blitt foreskrevet som en syv til ti-dagers behandling. Studier har vist at en tre-dagers behandling er like effektiv og har færre bivirkninger. For pasienter som kan være spesielt følsomme overfor bivirkningene, er en en-dags behandling tilgjengelig, selv om den er noe mindre effektiv enn tre-dagers behandling. Sulfaallergier er relativt vanlige, og mulige bivirkninger av denne medisinen inkluderer utslett, magesmerter og anemi.

Penicillin er en populær gruppe av antibiotika for urinveisinfeksjoner. Disse medisinene har blitt brukt i mange år, noe som fører til at visse typer bakterier blir resistente mot penicillin. Dette betyr at denne klassen av antibiotika ikke vil være effektiv mot disse bakteriestammer. Det er et betydelig antall pasienter som er allergiske mot penicillin, og kan ha livstruende reaksjoner, inkludert pustevansker, når du tar medisiner av penicillin-type.

Cefalosporiner er en annen klasse antibiotika for urinveisinfeksjoner. Denne klassen av medisiner kan foreskrives til pasienter som ikke har respondert godt på mer tradisjonelt brukte antibiotiske terapier. Bivirkninger er sjeldne, men kan omfatte magekramper eller diaré. Siden cefalosporiner fungerer på samme måte som penicillin, kan pasienter som er allergiske mot penicillin, ikke være i stand til å ta denne medisinen.

Fluoroquinoloner er den nyeste klassen av antibiotika for urinveisinfeksjoner. Dette er syntetiske medisiner som ikke er kjemisk relatert til cefalosporiner eller penicilliner, og kan tas av mange pasienter som er sensitive eller allergiske mot andre typer antibiotika. Fluoroquinoloner absorberes godt i kroppen og kan gis i oral form eller gjennom en IV. De fleste pasienter vil ikke oppleve noen negative bivirkninger fra denne medisinen, men i sjeldne tilfeller kan kvalme eller magesmerter oppstå. Som med alle medisiner, hvis noen uvanlige bivirkninger utvikles etter å ha startet en hvilken som helst type antibiotikabehandling, bør en lege konsulteres med en gang.