Hva er de forskjellige typer hjemmelagde enemas?

Enema er en prosedyre som er gjort for å lindre forstoppelse som innebærer å fylle endetarmen med en eller annen type væske. Selv om over-the-counter enemas er tilgjengelige, er det også flere forskjellige typer hjemmelagde enemas. Disse typer enemas blir vanligvis introdusert i endetarmen via en klar plastflaske og et stykke rør. Vannt vann er en av de enkleste typer enemas. Vann kan også blandes med såpe, salt, olje, melk og honning når den brukes som enema.

Når du bruker hjemmelagde enemas, er det nødvendig med en eller annen type enhet for å injisere enema-løsningen i endetarmen. De fleste bruker en klar plastflaske, som en vannflaske. Gummi slanger skal også festes til munnen av flasken. Den andre enden av røret kan da settes inn i rektum gjennom anus.

En av de enkleste og enkleste enemasene krever ikke noe mer enn vanlig vann. Noen eksperter anbefaler å bruke filtrert eller destillert vann. Dette vannet bør også være varmt, vanligvis rundt 102 grader Fahrenheit (39 grader Celsius). Hvis det er noe varmere, kan det føre til forbrenninger, noe som kan føre til alvorlig infeksjon.

En annen populær hjemmelagd enema er en såpe enema. Meget milde såper bør brukes til disse typer hjemmelagde enemas, siden harde såper kan forårsake irritasjon. Mange velger å bruke en mild løsning av castil såpe og vann til dette. Siden enda en mild såpe kan forårsake irritasjon, anbefaler eksperter vanligvis å følge en såpeemfel med vannvann for å vaske ut såperester.

Noen mennesker bruker også saltvannsløsninger som enemas. Ikke-jodisert eller Epsom-salt bør brukes i disse løsningene. De bør også være veldig milde, med bare en teskje eller to av salt oppløst i vannet.

Oljemagasiner er en annen type hjemmelaget enema. Olivenolje og kokosnøttolje regnes som to av de beste oljene som skal brukes til hjemmelagde enemas. Noen ganger brukes bare olje, men mange ganger blandes det med varmt vann. Oljen hjelper ikke bare å myke avføringen, men det smører også endetarm og anus, noe som gjør det lettere å utvise avføring. Etter å ha brukt denne typen av enema, kan en person imidlertid oppleve anal lekkasje, og han bør følge den med en såpe-enema.

Melk kan også brukes til å lage enemas. Dette kan blandes med vann, eller det kan brukes alene. Honning kan også blandes inn med en melkemel.