Hva er de forskjellige typer liniment olje?

Mindre viskøs enn en salve og lignende i viskositet til en lotion, blir en linimentolje generelt gnidd eller massert på ulike deler av kroppen for å lindre ulike smerter og smerter. Selv om disse er praktiske og effektive nok som smertestillende linjemedisiner, foretrekker noen mennesker å gå for urte hjemmelaget liniment. Disse typer liniment blir fremstilt ved hjelp av naturlige ingredienser, hver valgt for å forbedre de analgetiske linimentegenskapene.

Vanligvis er et hjemmelaget liniment en blanding av essensielle oljer, bæreroljer og en fortykkende voks. De essensielle oljene er hentet fra stimulerende urter som eukalyptus, cayenne, lobelia, søt marjoram, vetiver og mentol. Urter blir først knust og gjennomvåt i et medium, vanligvis olivenolje, noe annet vegetabilsk olje vil fungere like bra. De essensielle oljene samles og tilsettes til en kornalkohol. Rom og vodka kan brukes til dette formålet, men ikke gni alkohol hvis linimentoljen skal holdes helt naturlig.

Eteriske oljer blir brukt siden de varme opp når de gnides over det berørte området, oppvarmer huden og forbedrer blodsirkulasjonen, dette kan slappe av muskler og redusere smerte. Carrieroljer inkluderer de raffinerte, organiske oljene av oliven, mandel, jojoba, primrose og avokado. Disse oljene er lagt til for å få ned betennelse og for å berolige huden, de essensielle oljene er sterke, og hvis de brukes alene, vil de sannsynligvis forårsake hudirritasjon. Vassen er tilsatt for å tykke linimentet for enkel bruk. Linimentoljen, således fremstilt, lagres i en glassflaske med en lufttett hette.

Naturlige ingredienser gir en beroligende liniment som er helt trygt å bruke. Det kan gnides på pannen, masseres på ryggen eller brukes til vondt tenner. Det kan brukes til å behandle insektbitt, brannsår, blåmerker og sprained muskler. Bortsett fra mennesker, kan linimentoljen også brukes til å behandle dyr, som hester. Linimentoljen vil fremme helbredelse uten å forårsake noen form for bivirkninger.

På den annen side, kommersielle preparater må brukes strengt i henhold til de trykte instruksjonene eller i henhold til en lege foreskrevet liniment dosering. Kommersielle linimenter inneholder kjemikalier som kan vise seg å være skadelige hvis de brukes i overkant. Med mindre produsenten anbefaler det spesielt, anbefales det ikke å ta kommersielle linimentoljer internt.