Hva er de forskjellige typer oral infeksjon?

En oral infeksjon er en som påvirker munnen. Disse infeksjonene kan forekomme i munnen, for eksempel med gingivitt, eller de kan oppstå utenfor, som ofte ses med herpes simplex. Noen orale infeksjoner er milde og krever bare enkle behandlinger. Andre kan imidlertid være ganske alvorlige og kan til og med kreve kirurgi.

Gingivitt er en oral infeksjon som ofte involverer hovent og blødende tannkjøtt. Tannkjøttet kan begynne å mørke og virke lilla eller svart. Denne infeksjonen kan føre til alvorlige problemer som tannråte eller abscess av kjevebenet. Gingivitt er vanligvis forårsaket av bakterier som skyldes oppbygging av plakk og tartar. Behandling omfatter generelt profesjonell rengjøring av tennene og bruk av antibakteriell munnvann.

Periodontitt er en oral infeksjon som kan oppstå når gingivitt blir ubehandlet. Denne infeksjonen kan føre til at tennene faller ut fordi strukturene som støtter dem er for svake. En person med denne typen infeksjon er også sannsynlig å ha dårlig ånde og misfarget tannkjøtt. Han kan utvikle en av flere abscesser i tannkjøttet. Behandling kan innebære tannutvinning og kirurgi.

Orale vorter kan oppstå når en person er infisert med papillomavirus. Vorter knyttet til dette viruset kan dukke opp gjennom munnen og til og med i halsen. Denne muntlige infeksjonen kan være smittsom. Det er til og med mulig å infisere kjønnsorganene dersom oral kontakt blir gjort.

Behandling innebærer ofte å bruke en laser for å forbrenne eller fryse vorter. I noen tilfeller kan de bli kuttet av. Selv om dette kan gi komfort eller lettelse, er det fortsatt mulighet for at vorter kommer tilbake senere. Dette er fordi det ikke finnes noen kur for dette viruset.

Herpes simplex er en annen oral infeksjon som er forårsaket av et virus. Som orale vorter, kan denne smitte også spres til kjønnsorganene. Noen mennesker bærer denne infeksjonen, men viser aldri symptomer. Andre mennesker kan utvikle blærer rundt utsiden eller innsiden av munnen.

Mange mennesker som er infisert med oral herpes og som opplever symptomer, finner at symptomene har en tendens til å bli mindre alvorlige med tiden. Det finnes medisiner tilgjengelig for behandling av disse infeksjonene, men de undertrykker bare symptomene. De eliminerer ikke viruset fra kroppen.

Thrush er en oral infeksjon som er forårsaket av gjær. Kvinner er vanligvis ofre for gjærinfeksjoner som involverer kjønnsorganene, men noen, selv babyer, kan lide av trøst. Denne infeksjonen er ofte indikert av en pasty, hvit substans på tungen eller rundt munnen. Det kan være forårsaket av antibiotika eller ved å utføre oralsex på noen med vaginal gjærinfeksjon. Antifungal orale skyller er vanligvis tilstrekkelig behandling.