Hva er de forskjellige typer øre traumer?

Typer av øre-traumer inkluderer skade på ytre, midtre og indre øre. Øre traumer kan skyldes å høre på høy musikk, bli slått i øret eller fra å stikke noe inn i øregangen. Traumer kan også oppstå hvis mellomøret blir smittet. Skader på øret fra traumer inkluderer hørselstap, som kan være permanent eller midlertidig.

En revet eller bristet trommehinne er en slags traumer som kan oppstå ved å sette inn en bomullspinne eller annen gjenstand i øregangen. Å treffe øret med mye kraft eller igjen og igjen kan også føre til at trommehinnen går i stykker. Bør trommehalsbrudd, er det vanligvis i stand til å reparere seg selv om noen få uker. En person bør fortsatt se en lege hvis han har et alvorlig slag mot øret eller pinner en gjenstand for langt inn i øregangen, da det kan være annen skade på det indre øret.

For eksempel kan beinene i det indre øre, kalt ossikler, bryte eller bli skadet på annen måte hvis en person rammes for hardt. En øreinfeksjon kan også skade ossiklene. Skulle ørebenene bli skadet utover deres evne til å reparere seg selv, kan en person måtte gjennomgå kirurgi for å erstatte en eller alle tre av ossiklene med kunstige.

Høy lyd og musikk forårsaker en annen type øre-traumer, ofte kalt akustisk traumer. Lytte til høy musikk over hodetelefoner eller på konserter kan føre til permanent hørselstap, da hårene i øret blir skadet. Traumer fra høy lyd kan forebygges ved å bruke øreplugger eller annen ørebeskyttelse.

Øre traumer kan også skyldes infeksjoner av ulike deler av øret. Svømmers øre, eller en infeksjon i øregangen, er en relativt vanlig type traumer. Infeksjonen tjener sitt navn fordi det vanligvis oppstår når en person får for mye vann i øregangen. Eksponering for vann forårsaker lipidlaget som vanligvis beskytter kanalen mot infeksjon og irritasjon for å glide seg bort. Svømmerens øre kan også oppstå hvis støv og smuss bygges opp i en persons ørekanal eller hvis en person svetter mye.

Infeksjoner i mellomøret er en annen type øre-traumer. Folk har en tendens til å få øreinfeksjoner når de kjemper for kaldt, siden væske bygger seg opp i øregangen når eustachianrøret, som går fra øre til hals, er blokkert. Den fanget væsken gir et godt avlsmiljø for bakterier. En infeksjon i øregangen kan føre til midlertidig hørselstap. Mange øreinfeksjoner klarer seg selv, selv om noen krever antibiotika.