Hva er de forskjellige typer prostatitt antibiotika?

Det er mange forskjellige prostatitt antibiotika, inkludert piller og intravenøse legemidler. Den foreskrevne er avhengig av flere faktorer, inkludert pasientens helse og allergi, samt alvorlighetsgraden av symptomer. Prostatitt er en betennelse i prostata, som vanligvis skyldes infeksjon. Det kan enten være kronisk, med tilbakevendende symptomer over en måned eller akutt, med symptomer på raske symptomer.

Siden urinrøret beveger seg gjennom prostata, resulterer noen hevelse i problemer med urinering. Urinering kan også være smertefullt. Andre symptomer inkluderer smerter i magen eller nedre rygg, smertefulle orgasmer og influensalignende symptomer.

Det vanligste prostatittantibiotikumet for akutt prostatitt er ciprofloxacin, gitt i en dose på 500 milligram to ganger daglig i 28 dager. Ciprofloxacin er et antibiotikum i fluorokinolonklassen. Pasienter som har hatt en allergisk eller bivirkning mot en annen fluorokinolon, bør ikke ta ciprofloxiacin. Bivirkninger inkluderer kvalme, oppkast, diaré og hodepine. Dette antibiotika øker risikoen for tendinitt og senesspredning, som kan oppstå i flere måneder etter at behandlingen er avsluttet.

Ofloxacin er en annen form for prostatitt antibiotika for den akutte sykdomsformen. Dette stoffet er også en fluorokinolon. Dosen er vanligvis 200 milligram i 28 dager. Bivirkninger inkluderer kvalme, oppkast, diaré, forstoppelse, gass, tap av appetitt, svimmelhet og tretthet. Mer alvorlige bivirkninger inkluderer heshet, feber, bevissthetstap, muskel- eller leddsmerter og kortpustethet. Denne medisinen øker også risikoen for tendinitt og senesbryt.

Det er noen pasienter som er allergiske mot begge disse prostatittantibiotika. For disse mennene er kombinasjonen av stoffet sulfametoksazol og trimetoprim ofte foreskrevet. Den vanlige dosen er en tablett som inneholder 800 mg sulfametoksazol og 160 milligram trimethoprim, tatt en gang daglig i 28 dager. Bivirkninger inkluderer kvalme, oppkast, tap av appetitt, og økt følsomhet overfor solen. Mer alvorlige bivirkninger inkluderer hepatitt, hyperkalemi, nyresvikt, depresjon, hallusinasjoner og kramper.

Kronisk prostatitt behandles også ofte med fluorokinoloner. I tilfelle av fluorokinolonergi, brukes ofte doxycyklin. Dosen som vanligvis foreskrives, er 100 milligram to ganger daglig i 28 dager. Doxycyklin er i tetracyklin-legemiddelgruppen. Bivirkninger inkluderer diaré, sår i munnen og kløe i endetarmen.

Mer alvorlige akutte tilfeller kan kreve intravenøs prostatitt antibiotika. Ceftriaxon er et vanlig stoff. Det er gitt i en sykehusinnstilling over en periode på 12-24 timer, avhengig av infeksjonens alvorlighetsgrad. Ceftriaxon er et cephalosporin antibiotika. Bivirkninger inkluderer kvalme, oppkast, hodepine og svimmelhet.