Hva er de forskjellige typer skjoldbrusk medisin?

Fordi det er flere lidelser som påvirker skjoldbruskkjertlene, er ikke en skjoldbrusk medisin i stand til å kurere eller kontrollere alle skjoldbruskkjertelproblemer. Det finnes noen forskjellige typer skjoldbrusk medisin som kan foreskrives for behandling, men ingen av dem er tilgjengelige i disken. Tykkelsen av skjoldbrusk medisin foreskrevet vil avhenge av sykdommen eller sykdommen som en pasient lider av. Selv om skjoldbruskkjertelen kan være symptomer på underliggende tilstander eller sykdommer, manifesterer de seg som hypothyroidisme eller hypertyreose.

Det er viktig å forstå hvordan skjoldbruskkjertelen fungerer, før skjoldbruskkjertelen og skjoldbruskkjertelen kan forstås. Skjoldbruskkjertelen ligger i nakken rett under strupehode. Det er ansvarlig for produksjon av hormoner, triiodothyronin (T3) og tyroksin (T4). Disse hormonene reiser i blodet og regulerer hvordan menneskekroppen lagrer og bruker energi. Skjoldbruskstimulerende hormon (TSH) som er laget av hypofysen stimulerer skjoldbruskkjertelen til å produsere T3 og T4.

Hypothyroidism oppstår når en underaktiv skjoldbruskkjertel ikke produserer nok skjoldbruskhormon. Vanlige symptomer på hypothyroidisme er depresjon, tretthet, vektøkning, alltid føles kald, menstruelle uregelmessigheter, forstoppelse og tørr hud og hår. Blodprøver er i stand til å måle alle hormonnivåer, og en test som viser høy TSH og lave T4-nivåer vil indikere hypothyroidisme, som er den vanligste av alle skjoldbruskkjertelen. Levothyroksin er legemidlet som brukes til å behandle hypothyroidisme. Det er en syntetisk form av T4 som erstatter hva skjoldbruskkjertelen ikke produserer.

Hypertyreose forekommer når en overaktiv skjoldbruskkjertel produserer for mye skjoldbruskkjertelhormon. Vanlige symptomer på hypertyreoidisme er varme, svette, rask hjertefrekvens, muskel svakhet, skjelvende hender, vekttap, diaré, angst, menstruelle uregelmessigheter og infertilitet. Hypertyreose avsløres ved en blodprøve når T3 og T4 nivåene er forhøyet og TSH nivåer er lavere enn normalt.

Hypertyreose er vanligvis kontrollert, men ikke kurert, av anti-skjoldbrusk medisiner. Den foretrukne medisinen er metimazol. Kvinner som er gravide eller ammende, er foreskrevet propylthiouracil. Begge disse legemidlene reduserer mengden skjoldbruskhormon produsert av skjoldbruskkjertelen.

En annen behandling for hypertyreose er radioaktiv jodbehandling (RAI). RAI administreres oralt via kapsel. Etter at kapselen bryter ned i fordøyelsessystemet, absorberes jodet av skjoldbruskkjertelen og begynner å forårsake at noen av skjoldbruskcellene slutter å fungere slik at de ikke produserer hormoner. Nok RAI er gitt for å forårsake at skjoldbruskkjertelen blir underaktiv, noe som vil kreve at levothyroksin må tas for livet.