Hva er de forskjellige typer smertehåndteringsplaster?

Pain management patches er et behandlingsalternativ for pasienter som lider av alvorlige kroniske smerter. En lege kan foreskrive en pasient en smertepatch fordi han føler at pasienten vil oppleve færre bivirkninger med en lapp enn med piller, en krem ​​eller en injeksjon. Andre grunner til at en lege kan prøve en person på smertestopp, er fordi orale medisiner har sluttet å fungere godt for pasienten, eller pasienten trenger medisin som administreres sakte og jevnt, 24 timer i døgnet. Det finnes flere forskjellige typer smertehåndteringsplaster. Vanlige er lidokainplaster, fentanylplaster og varme / kalde flekker.

Lidokain er en gel som brukes til lokalbedøvelse av leger under prosedyrer for å dumme et område. Smertepasienter kan bruke lidokain til å dumme deler av kroppen som forårsaker smerte. Lidokain er tilgjengelig for pasienter i både gel- og patchform med legens resept. Personer som lider av nerve smerte eller leddgikt smerte kan ha nytte av bruken av disse patchene. Pasienter bør bruke en lapp for å rengjøre huden og skal bare la den stå på i 12 timer eller mindre hver dag.

Fentanylplaster er blant de sterkeste smertebehandlingene som er tilgjengelige. Denne typen patch er vanligvis bare gitt til personer med alvorlige forhold, fordi fentanyl er et svært kraftig narkotisk stoff som er sterkere enn både morfin og oksykodon. Deres styrke betyr at fentanylplaster ikke skal brukes som førstevalg for smertebehandling. Pasienter som er foreskrevet fentanylplastikken har vanligvis allerede prøvd oral narkotika – som oksykodon, hydrokodon eller morfin – og har ikke hatt suksess med å behandle smerten på denne måten.

Det er viktig at folk som bruker fentanylpatcher, følger deres legers ordre til enhver tid. Ved hjelp av disse patchene kan feil vei være vanedannende og farlig. Smertepatienter bør sørge for at de holder smertestoppene i nært hold. Hvis en person som ikke har en toleranse for å ta narkotiske smertestillende legemidler, bruker en fentanylpatch, kan det være livstruende.

Ikke alle smertebehandlingsplaster krever resept. Over-the-counter hot-og-cold patches kan også brukes til å behandle en persons smerte. Disse patchene svarer til en bærbar varmepute eller ispakke. Disse patchene er vanligvis pakket individuelt og holder vanligvis fra 8 til 12 timer når de aktiveres. Varme og kalde flekker er vanligvis ment å være festet til det indre av en persons klær, i motsetning til reseptbelagte smerteflater som holder seg direkte til en persons hud.