Hva er de forskjellige typer steroider?

Det finnes tre forskjellige typer steroider som brukes i medisin: kortikosteroider, østrogener og progestogener, og androgener. Hver spesifikk type brukes vanligvis til litt annen hensikt, inkludert økende vekst i en bestemt del av kroppen eller herding av visse forhold. Selv om folk flest tenker på steroider, viser de store kroppsbyggere og idrettsutøvere, steroider har mange praktiske formål og livreddende egenskaper.

Kortikosteroider er en av de forskjellige typer steroider, og de er laget av både naturlige og syntetiske hormoner som involverer binyrebarken. Denne delen av kroppen er ansvarlig for å opprettholde flere kroppssystemer, inkludert metabolisme, mange organsystemer og skjelettsystem. Selv om det kan være mange bruksområder for denne typen steroid, er det mest kjent i produksjonen av hydrokortison kremer. Disse blir vanligvis solgt over disken og brukes til behandling av kløe og utslett på huden.

Ufødte spedbarn kan også ha nytte av deres bruk fordi steroider kan injiseres direkte inn i føtalungene for å fremme raskere vekst. Dette tillater babyer som må leveres tidlig for å få bedre sjanse til å overleve utenfor livmoren. De kan også ha færre komplikasjoner, for eksempel infeksjon.

Både østrogen og progesteron er to forskjellige typer steroider laget av kvinnelige hormoner som produseres naturlig i reproduktive systemet. De er ansvarlige for de fleste kvinnelige egenskaper, som brede hofter og bryst. Syntetisk avledede versjoner av disse hormonene brukes i reseptbelagte p-piller, samt i enkelte former for hormonutskiftningsterapi for postmenopausale kvinner. Deres bruk hos kvinner over 45 år er tungt debatt, på grunn av økt risiko for å utvikle bryst og andre kvinnelige kreftformer. Det er noen naturlige kilder til plantebasert østrogen som kan brukes i stedet for syntetiske varianter med mindre risiko for kroppen.

Testosteron er en annen av de mange forskjellige typer steroider, og er den primære androgen som brukes til medisinske formål. Selv om det er syntetisk laget for de fleste bruksområder, er testosteron også det dominerende mannlige hormonet, og det er ansvarlig for den karakteristiske dype stemmen, ansiktshår og økt kjøring av hannens art. Steroider avledet fra androgener kalles vanligvis anabole steroider. Testosteron kan også stimulere vekst av muskelvev, noe som er gunstig for pasienter som har hatt muskelskade under operasjonen.

Androgener brukes i livreddende teknikker, inkludert hjelpende pasienter produserer flere røde blodlegemer og i behandling av kvinnelig brystkreft. Alle typer steroider bør kun brukes under oppsyn av en lege. Bruk av anabole steroider for økt muskelvekst og fysisk utholdenhet er ikke bare usikkert, men også ulovlig på mange steder. Selv om de fleste typer steroider er fordelaktige når de brukes riktig, kan de forårsake skade på kroppen når de tas for ikke-medisinske formål.