Hva er de vanligste antivirale midler?

De vanligste antivirale midler foreskrives av leger for å bekjempe virus som prøver å overta cellene i menneskekroppen for å replikere. Når viruset har kommet inn i cellen, er det i stand til å lage kopier av seg selv og slippe de nye kopiene inn i kroppen for å invadere andre celler. De antivirale legemidler utviklet av farmasøytiske selskaper er laget for å avbryte replikasjonsprosessen av viruset. Mange av de antivirale legemidlene som brukes i dag, er ment å behandle influensatype A og B, herpesviruset og humant immunbristvirus (HIV) og ervervet immunbristssyndrom (AIDS).

Acyclovir, eller Valtrex®, er det vanligste antivirale middelet som brukes til å behandle herpesinfeksjoner og forkjølelsessår som utvikler seg på leppene. Medisinen er tilgjengelig for oral dosering eller i en krem ​​for å spre seg over lesjonene. Det kurerer ikke herpesinfeksjonen, men forkorter helbredelsestiden og alvorlighetsgraden av utbruddet. Det kan gis til barn under tilsyn av en lege.

Symmetrel, Tamiflu® og Flumadine® er effektive i behandling av influensaviruset. Legene anbefaler vaksinasjonen for å hindre influensainfeksjonen. Et regime av disse antivirale legemidlene kan også bidra til å forkorte sykdommens lengde når en pasient er infisert.

HIV og AIDS krever en kombinasjon av antivirale legemidler gitt flere ganger daglig for å holde viruset fra å ta over kroppen. De vanligste antivirale midler som brukes til å behandle disse infeksjonene, foreskrives i grupper på tre og fire medisiner. Medisinene må tas sammen fordi de antivirale legemidlene hver forstyrrer en annen del av virusreplikasjonsprosessen. Det er viktig å ta medisinene på jevnt fordelte tider gjennom dagen for å sikre at et konstant nivå av antivirale legemidler opprettholdes i hele kroppen.

De vanligste antivirale midler som er foreskrevet for aids og HIV er Epivir, Kaletra®, Retrovir®, Norvir® og Ziagen. Noen medisiner som er godkjent for behandling av barn med hiv eller aids er Agenerase, Sustiva®, Crixavan og Viracept. Antivirale midler som brukes til å behandle barn og voksne med aids, foreskrives i kombinasjon med to til tre andre antivirale legemidler. Narkotikas evne til å bekjempe sykdommen avhenger av at alle medisiner blir tatt sammen med jevne mellomrom.

Antivirale medisiner kan interagere med andre medisiner og kosttilskudd, så det er viktig at legen som foreskriver antivirale midler, er oppmerksomme på at alle medisiner tas. Bivirkninger av de vanligste antivirale midlene er diaré, kvalme, oppkast, svimmelhet, problemer med å konsentrere seg, søvnforstyrrelser og hodepine. Bivirkningene vil generelt redusere som varigheten som medisinen blir tatt, øker.