Hva er de vanligste årsakene til cyster i underarm?

De som utvikler en cyste i underarmen, ser ofte det som et symptom på en svært alvorlig sykdom. Mens cyster kan være tegn på alvorlige helsemessige forhold, er de oftest forårsaket av en rekke forskjellige infeksjoner med varierende grad av alvorlighetsgrad. Den vanligste typen infeksjon som kan føre til cyster er bakterielle infeksjoner, selv om virale infeksjoner, for eksempel forkjølelse, er også skyld. I noen tilfeller kan cyster i underarmen være forårsaket av brystkreft. De som har en familiehistorie av brystkreft, bør søke medisinsk hjelp umiddelbart hvis de finner cyster i dette området.

En av de vanligste årsakene til cyster i underarmen har vist seg å være bakteriell infeksjon. Vanligvis forekommer disse infeksjonene hovedsakelig på grunn av antiperspirant bruk eller barbering med en skitten barberhøvel. De som utvikler en cyste etter å ha byttet til et nytt merke av antiperspirant eller deodorant, bør konsultere en hudlege for å sørge for at dette egentlig er årsaken til cysten. I tillegg bør de som merker en økning i forekomsten av cyster etter barbering, vurdere å bytte til en ny barberhøvel, eller se etter et annet merke av barberkrem. I noen tilfeller må en ny barberingsteknikk brukes for å forhindre infeksjon.

I enkelte tilfeller kan en infeksjon som er igjen ubehandlet føre til utvikling av en abscess. En ubehandlet infeksjon kan føre til at cysten vokser til en overraskende stor størrelse, og kan være svært smertefullt for berøring. Mens en abscess ofte kan behandles ved bruk av reseptbelagte medisiner, kan det i noen tilfeller være nødvendig med kirurgi eller andre aggressive former for behandling.

En virusinfeksjon kan også føre til utvikling av cyster i underarmen. Virusinfeksjoner som kan forårsake denne tilstanden inkluderer vanligvis forkjølelse, influensa eller andre lignende respiratoriske tilstander. Ofte, når primær tilstanden er blitt behandlet, vil cysterne også gå bort.

En av de mest alvorlige årsakene til cyster i underarmen er brystkreft. Vanligvis vokser disse cyster relativt langsomt, og er små og svært harde. De som har en familiehistorie av brystkreft og som utvikler cyster, bør søke medisinsk hjelp så snart som mulig. Selv om ikke alle svulster er kreft, er det viktig å foreta en diagnose så raskt som mulig for å få de beste resultatene.