Hva er de vanligste årsakene til ettermiddag kvalme?

Det er mange årsaker til ettermiddels kvalme, inkludert koffeinbruk, søvnmangel eller sykdom. En av de vanligste årsakene til ettermiddag kvalme hos kvinner er graviditet. Kvalme er kroppens måte å undertrykke appetitten fordi noe er galt, vanligvis enten i fordøyelseskanalen, blodsukkernivået eller balansen i det indre øret. Balanse senter problemer kan inkludere infeksjoner i øret eller enkel bevegelse sykdom.

Til tross for navnet heter morgendisj under graviditeten ikke bare om morgenen. Ettermiddag kvalme er ganske ofte forbundet med graviditet, spesielt i de tidlige stadier. Hvis kvalme om ettermiddagen eller kvelden er en ganske ny forekomst, og det er mulighet for en kvinne å være gravid, kan hun ønske å se en lege. Vanlige behandlinger for denne årsaken til kvalme inkluderer hjemmemedisiner som kamille eller peppermynte, harde kaker å suge på, eller bare legge seg ned. Kvalme som er alvorlig og vedvarende under graviditeten, må kanskje behandles ved en endring i kostholdet, eller til og med medisiner som en lege har foreskrevet eller betraktet som trygt.

Lavt kaloriinntak eller høyt sukker diett kan forårsake kvalme delvis gjennom dagen, spesielt hos en person som er mer aktiv. Blodsukkernivået kan bli ubalansert hele dagen, spesielt hos de med diabetes. Noen påviste måter å behandle kvalme på på grunn av diettproblemer inkluderer å spise en liten mengde tørt og stivelsesholdig mat, drikkevann eller til og med ta lakris urt eller fiberkapsler.

Andre faktorer, som stress, søvnmangel og angst, kan forårsake ettermiddag kvalme. En hjerne uten nok hvile kan bli mer utsatt for interne og eksterne forandringer, noe som forårsaker symptomer som kvalme, irritabilitet eller hallusinasjoner. Akkurat som en hjerne med unødig stress eller angst kan være mindre i stand til å behandle og fungere ordentlig, kan en trøtt hjerne utvikle de samme problemene.

I tilfelle bevegelsessykdom blir balanse senteret i det indre øre forvirret av signalene det mottar. For eksempel, når du leser i en bil, kan en persons øyne være stabile på boken, men væsken i ørene hans beveger seg med bilen. Denne typen misforhold i sansene understreker hjernen, hans magesmerter kan begynne å dive og kvalme setter inn. Det er noen bevegelsesmedisiner som er tilgjengelige med eller uten resept som kan forhindre denne kvalmen. Hvis dette oppstår uventet, kan behandling kreve at bevegelsen stopper om nødvendig, eller at lidelsen drikker rikelig med kaldt vann.

Vedvarende ettermiddags kvalme kan også være et tegn på mer alvorlige problemer som sår, gallestein eller kolitt. Hvis en person opplever vedvarende kvalme forbundet med andre symptomer som smerte, anbefales det generelt at de søker profesjonell behandling. I de mest alvorlige tilfeller kan kvalme være et tegn på langvarig høyt blodtrykk eller et hjerteinfarkt. Kvalme med tetthet i brystet, smerter i overarmene, eller uforklarlig svetting kan være livstruende og garanterer et øyeblikkelig besøk til en lege.