Hva er de vanligste årsakene til gul sædceller?

Det er mange årsaker til gul sædceller. Det vanligste er at når en mann blir eldre, tar sæd naturlig en gul pigment. For yngre menn kan dietten spille en rolle i sædfarge. En mild infeksjon eller urin i sæden har samme effekt. Den alvorligste årsaken til gul sædceller er en seksuelt overførbar sykdom (STD). En STD krever en konsultasjon med en lege for å behandle sykdommen og sørge for at den ikke er spredt til fremtidige seksuelle partnere.

Gul sæd er et naturlig tegn på aldringsprosessen hos menn. Dette skjer på grunn av gradvis fortykkelse av sæd når menn blir eldre. Den samme effekten kan oppstå hos yngre menn som er dehydrert. Hvis kroppen er dehydrert, vil den ikke bruke så mye vann i sin ejakulering, og endrer sin samlede sammensetning. Sperma og en manns fruktbarhet påvirkes ikke på noen måte.

Enkelte dietter kan skape sæd som har en gulaktig støpt. Matvarer som inneholder høye nivåer av svovel, for eksempel hvitløk og løk, gir for eksempel sæd en gul tinge. Som i eksemplet i forrige avsnitt, påvirker denne fargeendringen ikke fruktbarheten. Hvis man ønsker å returnere sin sædcellefarge til vanlig, drikker rikelig med vann og / eller endrer kostholdet, vil det rette opp problemet.

Hvis man ikke urinerer før samleie eller onani, er det mulig for urin å blande seg sammen med ejakulat og forårsake gulaktig sæd. Foruten fargeendringen har tilstedeværelsen av urin ingen andre symptomer. Med mindre urin alltid er tilstede i ens sæd, er det ikke behov for bekymring. Ellers anbefales rådgivning til en urolog.

En mindre infeksjon kan resultere i gulaktig sæd. Mange menn opplever prostatitt, en infeksjon i prostata. I noen tilfeller er prostatitt asymptomatisk mens andre menn opplever ubehag, smerte eller problemer med å urinere. Gul sæd kan presenteres alene eller i kombinasjon med et annet symptom. Ved å undersøke en prøve av sædvæske som tas under en prostataeksamen, kan en urolog bekrefte forekomsten av infeksjon. En kort sykdom av antibiotika helbreder en infeksjon og returnerer sæden til sin normale farge.

Den mest alvorlige årsaken til gulfarget sæd er en bakteriell STD, vanligvis enten gonoré eller klamydia. Foruten gulning av sæden, forårsaker begge disse sykdommene brennende og gul utslipp. Medisinsk behandling er nødvendig for å kurere begge forhold. Selv om en rekke antibiotika fremdeles er effektive mot klamydia, har gonoré blitt resistent mot alt annet enn en antibiotisk medisinering. Hvis begge forholdene behandles tidlig nok, er det ingen varige bivirkninger.