Hva er de vanligste årsakene til gul slem?

Gul slem er vanligvis et tegn på åndedrettsinfeksjon eller sinusinfeksjon. I sinusinfeksjoner oppstår slim vanligvis som mørkegult eller gulgrønt slim fra nesen. Hvis slimmen skyldes en nedre luftveisinfeksjon, kommer den opp gjennom halsen og blir hostet opp. Tykk, gul slem kan utvikles fra bakteriell eller virusinfeksjon, lungebetennelse, bronkitt eller forkjølelse. Allergier, røyking og astma kan også gi overflødig slim.

Produksjonen av slim er kroppens måte å bekjempe et fremmed stoff som invaderer luftveiene. Den tøffe slim klamrer seg til lungene for å fange de forbrytende bakteriene eller viruset. Når bakteriene er samlet, blir slim løs og reiser opp i halsen slik at det kan hostes ut. Små hår, kalt cilia, hjelper flytte den gule slemmen fra lungene ut av kroppen.

Expectorated matter, enten det er gult eller klart slim eller slim, bør ikke svelges. Den er full av bakterier som skal fjernes fra kroppen. Hvis slem svelges, kan det noen ganger føre til abdominal oppblåsthet og overflødig gass. Slimfarge og konsistens er avhengig av type sykdom.

Noen mennesker tar en hostemedisin når de er syk for å dempe bøter av hosting forårsaket av slem. Denne taktikken virker mot kroppens naturlige forsøk på å kvitte seg med virus og bakterier. En sykdom som hjelper til med å bryte opp slimet, er foretrukket av noen leger. Vann og varme drikker kan hjelpe til med å skylle overflødig gul slem fra lungene og nesen.

Mat spiller også en rolle i hvor mye gul slem produseres og hvor fort det går ut av kroppen. Ernæringseksperter mener at koffein, sukker og meieriprodukter fører til økt slem. Øl, fettstoffer og noen tilsetningsstoffer kan bidra til problemet. Andre matvarer hjelper til med å fjerne bihulene, som krydder som inneholder capsaicin, pepperrot, hvitløk, chili og ingefær. Selv kyllingsuppe kan være gunstig for å fjerne bihuler.

For å bidra til å flytte slimmen sammen og bli kvitt den, kan damp være effektiv. Et varmt bad eller en dusj, eller ved hjelp av en elektrisk fordamper, hjelper med å løsne gul slem, sammen med dyp pusting over en bolle med kokende vann. Noen mennesker finner å bruke varme til brystet og halsen aids i hoste opp slim. Varm te og gurgling med saltvann kan også være effektive.