Hva er de vanligste årsakene til hodepine og tap av appetitt?

De fleste opplever hodepine og tap av appetitt minst en gang. Selv om det ofte ikke er noen alvorlig årsak til denne følelsen, kan begge være et tegn på en underliggende tilstand. Noen av de mulige årsakene til disse symptomene er influensavirus, stress eller angst, hjernehinnebetennelse eller utviklingen av en migrene hodepine.

Influensaviruset, ofte referert til som influensa, kan påvirke en person på flere forskjellige måter. Mange mennesker som har det, får hodepine og forstyrret mage, noe som medfører tap av matlyst. Personer med influensa kan også ha feber, smertefulle ledd og muskelsmerter.

Stress og angst kan også føre til at en person opplever hodepine og tap av appetitt. Ofte vil folk som føler seg stresset eller engstelig oppleve en stramming av musklene i hodebunnen, nakken og skulderområdet. Tensing disse musklene er en mulig årsak til stress hodepine. Noen mennesker mister også sin appetitt når de blir stresset, og hopper over måltider kan også forårsake hodepine. Slike hodepine kan være akutt eller pågående, spesielt i tilfeller av kronisk stress.

Hodepine er også et vanlig symptom på meningitt, som er en betennelse i membranene som beskytter ryggmargen og hjernen. Meningitt er herdbar, men det er en svært alvorlig, muligens dødelig tilstand hvis ikke behandlet på riktig måte. Personer som har hodepine, stiv nakke, kvalme og tap av appetitt kan være smittet med meningitt.

Personer som lider av migrene, vil også noen ganger få et tap av appetitt. Foruten hodepine er andre migrene symptomer å være klar over øyesmerter, uklart syn, tretthet, kvalme, oppkast, lys eller lydfølsomhet, svette og kulderystelser. En alvorlig hodepine i kombinasjon med disse symptomene kan faktisk skyldes en migrene hodepine.

Behandling for hodepine og tap av appetitt kan være så enkelt som å ta seg tid til hvile og avslapning, eller det kan inkludere over-the-counter medisiner eller hjemme rettsmidler. Når disse ikke virker, kan det hende at medisinsk inngrep er nødvendig. Ofte er disse symptomene flyktige, men når de vedvarer og ikke svarer på tradisjonelle hodepinebehandlinger, kan de tyde på at de skyldes en alvorlig tilstand.