Hva er de vanligste årsakene til kjeve smerte på den ene siden?

Kjeve smerter på den ene siden kan være forårsaket av en rekke forskjellige ting, inkludert traumer i kjeften, temporomandibulær leddforstyrrelse (TMJD), sliping av tennene, eller andre tannproblemer som hule eller tannskader, blant annet. Smerte kan presentere på en eller begge sider av kjeven, og bare fordi den starter på den ene siden betyr det ikke at den ikke vil migrere til den andre. Vedvarende kjeve smerter bør behandles av en tannlege, som ideelt sett vil kunne bestemme årsaken til smerten og ta skritt for å rette opp det.

Regelmessig å knytte kjeften eller sliping tennene om natten er en av de vanligste årsakene til kjeve smerte på den ene siden. Dette kan også forårsake skade på tennene, noe som kan forverre smerten også. Øvelse av spenningsreduksjonsteknikker og bruk av munnvakt om natten kan bidra til å forhindre kjeveknøring og sliping som fører til smerte. TMJD er en faktisk medisinsk tilstand som forårsaker betennelse i leddene i kjeften, selv om dette vanligvis forårsaker smerte på begge sider, ikke bare en, er det noe å vurdere om kjeve smerten ikke løser om noen dager.

Problemer med tennene er også svært sannsynlig å forårsake kjeve smerter på den ene siden. Kaviteter og smittede tenner i særdeleshet kan være svært smertefulle, og smerten kan migrere ned i kjevebenet. Tenner med skadede nerver kan også forårsake skarp, vedvarende smerte i kjeve, og det kan være vanskelig å fortelle om smerten kommer fra en tann eller selve kjevebenet. Visdomstenner som vokser feil og potensielt påvirkes under eller bak andre tenner kan også være svært smertefulle og ha potensial til å presse andre tenner ut av justering.

En abscess eller infeksjon i munnen, eller en vekst, kan forårsake kjeve smerter på den ene siden og bør også umiddelbart sjekkes ut av en tannlege for behandling. Et annet potensielt problem å huske på er at bihulene ligger i kinnbenet, og noen ganger kan en infeksjon eller et problem med bihulene forårsake smerte i kjeften. Øreinfeksjoner kan også presentere som smerte i den ene siden av ansiktet og overkjeven. Selv noe som er enkelt som muskel tetthet i nakken og skuldrene, eller å tygge mat som er for tøft, kan føre til denne typen smerte.