Hva er de vanligste årsakene til ørerør hos voksne?

Den vanligste årsaken til ørerør hos voksne er en dysfunksjon av Eustachian-rørene, kalt barotrauma. Tilstanden er forårsaket av ulikt lufttrykk bak trommehinnen og utenfor øret, noe som forårsaker smerte. En annen grunn er gjentatte øreinfeksjoner, selv om dette er vanlig for barn. Øreinfeksjoner kan skyldes virus eller bakterier og opphopning av væske i øregangen. Øre rør er små, hule sylindere satt inn i trommehinnen for å tillate luft inn i mellomøret, og prosedyren er gjort under ambulant kirurgi som varer i 10 til 15 minutter.

Eustachian tube dysfunksjon er trykkrelatert smerte forårsaket av en betydelig forskjell i lufttrykk i og utenfor øret. Tilstanden forhindrer røret i å åpne som det normalt ville ved svelging eller gjengning, slik at luft ikke kan strømme inn og ut av mellomøret. Øre rør kirurgi kan bli anbefalt for tilstanden hvis decongestants eller antibiotika er ineffektive eller hvis personen skal fly. Ved å sette inn disse rørene kan luft strømme inn og ut av mellomøret for å utjevne trykket.

Noen av årsakene til dysfunksjon inkluderer allergi, forkjølelse, øreinfeksjoner eller smale Eustachian-rør. Det kan også oppstå på grunn av aktiviteter som involverer høydeendringer, for eksempel dykking, bruk av heis eller flyging. Symptomene inkluderer svimmelhet, øre smerte og ubehag, og lite hørselstap. Det kan også gjøre at øret føles tilstoppet eller prippen, og en person kan ha problemer med å få øret til å pope.

Hyppige øreinfeksjoner er en annen grunn til at medisinske fagpersoner anbefaler ørerør for voksne, selv om de ikke er like vanlige hos voksne som for barn på grunn av endringer i anatomien til øret. Voksne har en brattere vinkel mot Eustachian-røret, noe som holder væske fra å bygge opp og gjør det mindre sannsynlig for virus og bakterier som kommer inn i nesen for å migrere til øret. Voksne som er utsatt for øreinfeksjoner, kan settes inn for å forhindre fremtidige infeksjoner ved å la væske strømme fra mellomøret og holde øret ventilert.

En medisinsk profesjonell kan vanligvis sette ørerør i voksne i en kontorinnstilling. Den raske prosedyren innebærer å lage et lite snitt i trommehinden med en laser eller skalpell, suger ut væsken i mellomøret og legger det kunstige røret i hullet. Vanligvis vil antibiotika eardrops brukes i øret, etterfulgt av å plugge den med bomull. Gjenoppretting fra operasjonen tar omtrent en time, men det er vanligvis ingen postoperativ smerte.