Hva er de vanligste årsakene til skarp hoftesmerter?

Det er mange forskjellige vanlige årsaker til skarp hoftesmerter. De mest sannsynlige årsakene er vanligvis et resultat av leddgikt, hodebeskadigelse eller en knust hofteserve. I noen tilfeller kan den primære årsaken til hoftesmerter bestemmes ved å vurdere plasseringen av hoftesmerter. Hvis skarp hoftesmerte er på innsiden av hoften, i nærheten av lysken, er det mulig at problemet ligger i selve hofteleddet. Når en person opplever skarp smerte på hennes balder, overlår eller utsiden av hofteområdet, er årsaken til smerten sannsynligvis knyttet til et problem med det myke vevet som omgir hofteleddet.

Leddgikt betraktes som en mulig årsak til mange typer hoftepine, men dette presenterer ikke vanligvis seg selv før en person når middelalderen. Yngre mennesker opplever noen ganger leddgikt i hofteområdet, men det skjer ikke ofte. En person med hoftegitt kan ikke konsekvent ha skarp hoftesmerter. Studier har vist at de fleste pasienter med leddgikt har smerte som varierer og kan være tolererbare i lange perioder før de plutselig blir svært smertefulle. Fysioterapi og antiinflammatoriske medisiner kan være til stor hjelp for folk som opplever hoftesmerter på grunn av leddgikt.

Hip bursitt oppstår vanligvis når de væskefylte sacs som puter beinene rundt hofteleddet blir betent. Bursitt er ofte et resultat av repeterende bevegelse som til slutt resulterte i skade og kan gå bort alene etter et par uker dersom det passer godt. Hip tendinitt oppstår når en hofte sene er blitt skadet. Hensikten med en sene er å koble musklene til leddene, og de kan lett bli betent med hyppig repeterende bevegelse. I noen tilfeller blir senene så skadet at de krever kirurgi for å fikse, men mesteparten av tiden er hjemmehelsetjenesten alt som kreves.

Klemte nerver kan også forårsake hoftepine. Når en nerve klemmes i hofteområdet, vil det av og til løse seg selv. En person som mener dette er årsaken til at hoftesmerter skal forsøke å holde seg unna det for et par dager for å se om smerten går bort. Hvis det ikke gjør det, vil den nippede nerven sannsynligvis kreve medisinsk behandling. Legene anbefaler ofte kirurgi og til og med fysisk terapi for knuste nerver i hoften som ikke retter seg selv.

De fleste typer hoftesmerter er ikke alvorlige og vil vanligvis gå bort på egenhånd etter en stund har gått. En person som opplever skarp hodepine kan forsøke å begrense aktiviteten og bruke is eller varmeterapi på smerteområdet for å se om det er noen forbedringer. Hvis det ikke er noen forbedring etter noen dager, kan det være nødvendig med en tur til legekontoret. Det er visse omstendigheter der en lege skal kontaktes uten forsinkelse. Hvis hoftesmerter er ledsaget av massiv hevelse eller hvis det er vondt at en person ikke klarer å gå, bør han sannsynligvis gå videre og søke lege så snart det er mulig for ham å gjøre det.