Hva er de vanligste bivirkningene av metronidazol?

Metronidazol, et antibiotika som brukes til å behandle både bakterielle og parasittiske infeksjoner, tolereres vanligvis godt når det tas som foreskrevet, men kan forårsake noen vanlige, milde bivirkninger. Mange pasienter klager over negative effekter på deres fordøyelsessystemer som kvalme, forstoppelse eller tap av appetitt, andre opplever hodepine smerter eller følelser av svimmelhet. Noen oppdager en forandring i smakenes følelse eller en metallisk smak i munnen. Kvinner kan bli utsatt for vaginalt ubehag og andre problemer. Andre mulige bivirkninger av metronidazol kan inkludere sår hals, utslett eller hevelse og rødhet på injeksjonsstedet dersom medisinen er gitt via et skudd.

Mange av de vanlige bivirkningene av metronidazol er relatert til fordøyelsessystemet. Noen pasienter er rammet av mageforstyrrelser og kvalme, noe som kan føre til oppkast, andre kan oppleve generell magesmerter og kramper. Forstoppelse kan være et problem for noen som tar stoffet, mens andre kan få diaré fra det. Tap av appetitt kan også være en bivirkning. Personer som tar metronidazol bør unngå å bruke alkohol, da det kan gjøre mange av disse symptomene betydelig verre.

Pasienter kan legge merke til forskjellige opplevelser i hodet når de tar metronidazol. Hodepine er en vanlig klage hos de som tar denne medisinen, og kan også bli verre ved bruk av alkohol. Følelser av svimmelhet og lyshet er ofte et problem. I noen tilfeller vil pasienter også legge merke til at de føler seg ustabile eller ubalanse.

En annen av de vanlige bivirkningene av metronidazol er en forandring i smakenes følelse. Smaker kan virke forskjellige eller litt av fra hvordan de smaker vanligvis. En skarp, ubehagelig metallisk smak kan utvikle seg i munnen. Pasientene kan også merke at munnene er tørre mens de tar metronidazol.

Vaginale problemer kan være et problem for noen kvinner som tar metronidazol. De kan oppleve tørrhet, kløe eller ubehag i området. I noen tilfeller kan de ha uvanlig utslipp eller smertefull menstruasjon. Noen kvinner kan være mer tilbøyelige til å utvikle gjær og andre vaginale infeksjoner også.

Flere andre problemer er også ofte bivirkninger av metronidazol. Pasienter kan noen ganger ha ondt i halsen, tett nese, eller til og med feber mens du bruker stoffet. Deres hud kan være generelt kløende, eller de kan ha utslett eller elveblest. For de som får medisinen ved injeksjon, kan stedet der det ble gitt hovne, røde og ømme.