Hva er de vanligste gastritt symptomer?

Noen av de vanligste gastritt symptomer inkluderer magesmerter og oppblåsthet. Når mage-tarmkanalen eller magesekken blir overfølsom, betent og hovent, er det ubehag i overkroppen et av flere tegn på gastritt. Kvalme eller oppkast kan også være tilstede med gastritt. I utgangspunktet forårsaker noen form for dyspepsi vanligvis vanlige symptomer på gastritt.

Selv om fordøyelsesbesvær og halsbrann er relativt vanlige gastrittsymptomer, vil pasienten som har magebetennelse og -belastning mest sannsynlig utvikle overflødig gass og oppblåsthet. Denne følelsen av fylde vil vanligvis forekomme i overlivet. Gastritt forårsaker sjelden alvorlig smerte i den nedre delen av magen, selv om det i noen tilfeller kan være noe nedsatt tarm ubehag også.

Gastritt er ikke en sykdom i seg selv, men heller et symptom på en annen underliggende faktor eller sykdom. Et magevirus kan forårsake gastrittsymptomer, akkurat som forbruk av matvarer som er svært rike, fete eller fete, kan forårsake magesmerter hos enkelte individer. Gastritt kan også være et resultat av over bruk av visse medisiner av personer som er sensitive. Antibiotika og antiinflammatoriske medisiner kan gi symptomer på gastritt.

Erosive gastritt symptomer inkluderer mer alvorlig smerte. Denne smerten kan være i øvre eller nedre del av mage og tarm-regionen. Erosiv gastritt er en kronisk tilstand snarere enn en akutt sykdom. Når mageforingen eller tarmveggene blir uthulet av syreinnhold, kan infeksjon, medisiner eller andre faktorer, erosive gastritt symptomer også inkludere maveblødning.

De som lider av noen form for gastrissymptomer, må modifisere deres dietter for helbredelse og lindring av symptomer. Unngå matvarer som bønner og brokkoli kan bidra til å forhindre ytterligere gass og oppblåsthet, også kjent som flatulens. Det er også anbefalt å unngå stekte matvarer eller matvarer med høy fettinnhold.

Pasienter som har symptomer på gastritt som skarp smerte og oppblåsthet, kan ordinere medisiner av en lege. Magekramper er også sannsynlige symptomer på gastritt, og antispasmodiske legemidler kan bidra til å lindre disse symptomene. Halsbrann og fordøyelsesbesvær, som noen ganger kan oppstå med gastritt, kan lindres av antacida. Simetikon er et annet stoff som brukes til å lindre symptomer på gass og oppblåsthet som ofte oppstår med gastritt.

Et annet symptom på gastritt kan være feber, eller en forhøyet temperatur. Hvis en feber utvikler seg, kan dette indikere tilstedeværelsen av en underliggende infeksjon. Når feber er tilstede, bør personen søke lege. I enkelte tilfeller kan en infeksjon kreve et antibiotikaforløp dersom legen mistenker en bakteriell infeksjon.