Hva er de vanligste glukosamin kondroitin bivirkningene?

Glukosamin kondroitin bivirkninger er relativt sjeldne og er vanligvis milde når de oppstår, selv om eventuelle negative symptomer som begynner etter å ta denne medisinen, skal rapporteres til en lege for videre medisinsk vurdering. Noen av de hyppigst rapporterte glukosamin kondroitin bivirkningene inkluderer gastrointestinale forstyrrelser, svimmelhet og hodepine. Diabetespasienter kan oppleve økt blodsukkernivå ved bruk av dette tillegget. Noen av de mer alvorlige potensielle bivirkningene inkluderer hjertebank, hevelse eller respiratorisk lidelse. Eventuelle spesifikke spørsmål eller bekymringer om potensielle glukosamin kondroitin bivirkninger i en individuell situasjon bør diskuteres med en lege eller annen medisinsk faglig.

Gastrointestinale forstyrrelser er blant de vanligste rapporterte glukosamin kondroitin bivirkninger. Mild til moderat kvalme kan oppstå, med eller uten oppkast. Ta denne medisinen med mat eller melk kan bidra til å redusere alvorlighetsgraden av dette symptomet. Noen som tar dette ernæringsmessige tilskudd kan oppleve diaré, forstoppelse eller vekslende anfall av begge. Halsbrann, oppblåsthet og økt flatulens har også blitt rapportert av de som tar denne medisinen.

Hodepine, svimmelhet og døsighet er mulige glukosamin kondroitin bivirkninger. Høyt blodsukkernivå, kjent som hyperglykemi, kan noen ganger forekomme hos pasienter som har diabetes. De med respiratoriske tilstander, som astma, kan se en økning i symptomene når du tar denne medisinen. Mens de fleste av disse bivirkningene vanligvis er milde, bør noen vedvarende eller plagsomme symptomer diskuteres med en lege.

Mer alvorlige glukosamin kondroitin bivirkninger som skal rapporteres til lege, inkluderer umiddelbart brystsmerter, pustevansker eller signifikant hårtap. Hevelse av hender og føtter bør rapporteres med en gang, da dette kan være et tegn på nedsatt nyrefunksjon. Ansiktshevelse, spesielt hvis det ledsages av pusteproblemer eller problemer med å svelge, kan indikere tilstedeværelsen av en potensielt livstruende allergisk reaksjon kjent som anafylaksi. Magesmerter som etterligner acid reflux bør evalueres for å sikre at alvorlige fordøyelseskomplikasjoner ikke er tilstede.

Noen mennesker kan ikke sikkert bruke glukosamin kondroitintilskudd. Hvis disse pasientene bestemmer seg for å bruke dette tillegget, anbefales det nært medisinsk overvåking. De som tar medisiner som blodfortynnere eller har en historie med blødningsforstyrrelser, bør ta ekstrem forsiktighet ved bruk av dette tillegget. Pasienter som har allergi mot skalldyr bør unngå bruk av dette produktet, som det vanligvis er laget med skallene til disse sjødyrene. Gravide kvinner og de som ammer, anbefales normalt å unngå denne medisinen.