Hva er de vanligste hysterektomi bivirkningene?

Det er flere forskjellige vanlige hysterektomi bivirkninger som pasienter kan forvente å oppleve avhengig av alder, helbred og type operasjon. De kvinnene som fortsatt var menstruerende før hysterektomi, vil ikke lenger menstruere eller være i stand til å bli gravid. Tapet på evnen til å bære barn kan også resultere i depresjon. Overgangsalderen kan starte umiddelbart etter operasjonen eller ved en yngre enn vanlig alder. Flere uker med lett vaginal blødning er en annen av de kjente hysterektomi bivirkningene.

Kvinner som gjennomgår en hysterektomi vil oppleve lett vaginal blødning eller drenering i noen dager etter prosedyren. Sanitærputer kan brukes til å absorbere utslipp. Legen skal informeres om blødningen er uvanlig tung.

Menstruasjonsperioder slutter etter en hysterektomi. Blødningen vil stoppe, men hormonet endrer en pasient som oppleves som en del av hennes menstruasjonssyklus, vil fortsette hvis bare livmoren fjernes. Hvis eggstokkene ikke fjernes, vil de hormonelle endringene som oppleves før operasjonen fortsette å være uformelle.

Infertilitet er en av flere hysterektomi bivirkninger. Som en hysterektomi fjerner uterus og muligens livmorhalsen, egglederørene og eggstokkene, vil pasienten ikke lenger kunne få barn. I noen tilfeller kan dette føre til depresjon. Kvinner som ønsker å bli gravid, vil kanskje vurdere alternativer til en hysterektomi hvis det er mulig.

En ekstra bivirkning av hysterektomi kirurgi er starten på overgangsalderen. Overgangsalderen starter nesten umiddelbart for de pasientene som har uterus og eggstokkene fjernet. En tidligere enn vanlig utbrudd av overgangsalderen er fortsatt mulig hos pasienter som holdt eggstokkene deres. Symptomer på overgangsalderen inkluderer blits, humørsvingninger og vaginal tørrhet.

En minoritet av kvinner kan oppleve ekstra hysterektomi bivirkninger. Vektøkning har blitt rapportert, samt tretthet og forstoppelse. Noen pasienter har også opplevd bekkenproblemer eller fantom smerter etter operasjonen. Urininkontinens er en mulig hysterektomi-bivirkning som vanligvis manifesterer tiår etter den første prosedyren.

Avhengig av situasjonen, kan en lege velge en av flere typer hysterektomi kirurgi. En delvis operasjon fjerner livmoren bare, mens en total hysterektomi fjerner livmorhalsen samt livmoren. En total hysterektomi kan også omfatte fjerning av uterus og livmoderhals i tillegg til eggleder og eggstokk.

I tillegg til vanlige hysterektomi-bivirkninger, gir operasjonen risiko som ligner andre medisinske prosedyrer. Infeksjoner, organskader og blodpropper er alle risiko forbundet med hysterektomi kirurgi. Flere uker med hvile vil være nødvendig for pasienten, som ikke bør løfte noe tungt og avstå fra seksuell aktivitet mens han gjenoppretter.