Hva er de vanligste hysterektomi komplikasjoner?

Det er mange forskjellige komplikasjoner som kan oppstå når en kvinne har en hysterektomi. Blant de vanligste er feber og infeksjon som utvikler seg etter operasjonen. En kvinne kan også lide av blodpropper og kraftig blødning. I noen tilfeller kan en kvinne som har hatt en hysterektomi, selv utvikle problemer som urinerer eller har tarmbevegelser etter en hysterektomi. Noen kvinner opplever også tidlig overgangsalder eller skade på andre bekkenorganer som følge av denne operasjonen.

Blant de vanligste hysterektomi komplikasjonene er feber og infeksjon som utvikles som følge av operasjonen. Mange kvinner utvikler lavkvalitets feber etter en hysterektomi, men dette kan ikke være årsaken til alarm. I mange tilfeller indikerer en lav temperatur ikke en komplikasjon. Ofte er en moderat til høy feber et tegn på infeksjon hos en kvinne som nylig har hatt en hysterektomi. En vedvarende feber, uansett om den er høy eller lav, kan også være et tegn på infeksjon.

Problemer med vannlating og tarmbevegelser er også blant de vanligste hysterektomi komplikasjonene. En kvinne kan beholde urin etter en hvilken som helst type hysterektomi. Det kan imidlertid være en mer vanlig komplikasjon hos kvinner som har hatt vaginal hysterektomi. Mange kvinner har også forstoppelse etter å ha denne typen operasjon.

Blodpropper og blødningsproblemer er også vanlige hysterektomi komplikasjoner. Noen kvinner bløder mer enn det man ønsker etter denne typen operasjon. Virkelig overdreven blødning, som kalles blødning, forekommer også, selv om det er mindre vanlig. En kvinne som har hatt hysterektomi kan også ha økt risiko for å utvikle blodpropper. Faktisk kan den økte risikoen vare i ca seks uker etter operasjonen.

Overgangsalder er en naturlig forandring kvinner går gjennom når de alder, men det kan oppstå tidlig som en komplikasjon eller konsekvens av en hysterektomi. For eksempel opplever mange kvinner i utviklede land overgangsalderen rundt 51 år. Menopause som oppstår før det kan anses tidlig. Dette kan oppstå hvis en kvinnes ovarier fjernes eller når blodet flyter til en kvinnes eggstokk blir avbrutt på grunn av operasjonen.

Hysterektomi komplikasjoner er vanligvis behandles med medisinering og andre medisinske behandlinger. Noen ganger er det imidlertid nødvendig med en gjentakelse av bekkenkirurgi. For eksempel kan en kvinne med alvorlig infeksjon etter en hysterektomi noen ganger trenge bekkenkirurgi for å behandle den. Kirurgi kan til og med være nødvendig for å reparere skade på de omkringliggende bekkenorganene i noen tilfeller.