Hva er de vanligste kvelden primrose olje bivirkninger?

De vanligste kvelden primroseolje bivirkninger er hodepine og kvalme, selv om magesmerter og diaré også kan forekomme og ofte indikerer at doseringen som tas er høyere enn nødvendig. Mens studier har vist at dyr gitt kvelden primroseolje opplevd en dråpe i blodtrykket, synes dette ikke å være tilfelle for mennesker.

Kveldsolje er ofte brukt til å behandle en rekke hudforhold, spesielt eksem. Det er også vanligvis anbefalt for personer som lider av revmatoid artritt eller de som har smerter i brystet. Overgangsalder og premenstruelt syndrom (PMS) er to andre tilstander hvis symptomer supplementet sies å bidra til å lindre, men studier har ennå ikke vist noen signifikante funn på disse områdene.

Totalt sett er antallet potensielle bivirkninger fra kvelden primroseolje minimal. Hodepine som kan resultere i å ta tilskudd, er ofte mild og har en tendens til å falme raskt. Illamående har en tendens til å oppstå når tilskuddssystemet først er startet, og det varer vanligvis bare de første dagene. Hvis disse symptomene varer lenger enn forventet eller begynner å forverres, bør enkeltpersoner konsultere en helsepersonell.

Andre bivirkninger av primroseoljeolje kan være et advarselsskilt at personen skal ta mindre av kosttilskudd. Løse avføring og magekramper er reaksjoner utløst av mage-tarmkanalens manglende evne til å behandle større mengder av tilskudd. De fleste helsepersonell anbefaler å starte med en gjennomsnittlig dose på 3 gram per dag og øker sakte mengden til forbedring blir lagt merke til. Daglig inntak bør imidlertid ikke overstige 0,28 gram (8 g) per dag.

Andre bivirkninger kan utløses av interaksjoner med visse typer medisiner. Enkelte medisiner som brukes til å behandle schizofreni, særlig de som er i fenotizinklassen av rusmidler, må aldri blandes med kvelden primroseolje kosttilskudd, da dette kan føre til anfall. Personer som tar medisiner med blodtynningseffekter, for eksempel antikoagulantia og antiinflammatoriske legemidler, bør også unngå å ta kvelden primroseolje.

Personer som ønsker å begynne å ta tillegget, bør være oppmerksomme på det faktum at det er komplikasjoner som kan oppstå hos personer med andre medisinske forhold. Det bør ikke tas av personer med diabetes eller leversykdom, da sukker og alkoholinnholdet i tillegget har en tendens til å være noe høy. Det har også vært tilfeller av kosttilskudd som forårsaker anfall, og derfor bør folk som allerede har anfall av anfall unngå å bruke det også. Tillegget er heller ikke anbefalt for gravide mødre eller de som ammer.