Hva er de vanligste leverproblem symptomene?

Som kroppens største organ spiller legen en svært viktig rolle i avgiftingsprosessen av menneskekroppen, og eliminerer giftstoffer og giftstoffer. Leveren spiller også en viktig rolle i kroppens metabolisme, blant annet kritiske funksjoner. Å være et så viktig organ, er riktig omsorg for den avgjørende for helhetens helse.

Mens leveren er slitesterk og regenerativ, er det ganske mulig for den å bøye seg for sykdommer og lidelser. Vanlige leverproblemer skyldes hepatitt, cirrose og alkoholisme. Uten skikkelig omsorg og ernæring kan leveren oppleve funksjonsvansker og til og med stenge ned. Skulle den stenge helt, er det trening på leverenransplantasjoner.

I tillegg til å opprettholde et riktig kosthold, bør omsorgen for leveren også omfatte å kunne gjenkjenne leverproblem symptomer. Et riktig kosthold er et viktig forebyggende tiltak, men å være kjent med leverproblem symptomer kan hjelpe deg med å raskt søke medisinsk hjelp hvis leveren din opplever noen problemer. Umiddelbart å søke etter riktig medisinsk behandling når slike symptomer er identifisert kan bidra til å unngå en nødvendig transplantasjon eller verre.

Gulsot er den mest signifikante av alle symptomene. Gjenkjennet av gul misfarging av hud og øyne, inneholder årsaken til gulsot ofte en overflødig mengde av gallepigmentet som kalles bilirubin. Når leveren ikke metaboliserer kroppens galle som det burde, kan huden og øynene misfarges. Gulsott kan være et symptom på hepatitt og alkoholisk leversykdom.

Leverproblem symptomer kan også manifestere i avføringen. Lysfarget avføring, inkludert grå og brunbrun, gir et problem. Krakk kan bli lys eller blek i farge hvis kroppen ikke gjør nok galle eller hvis bilirubin blir blokkert fra å passere gjennom tarmene. Enhver årsak til lysfarget avføring er en klar indikator på leversykdom. (Det kan også tyde på galleblærproblemer.)

Oppblåsthet kan også bety et leverproblem. Dette symptomet kan oppstå som følge av en oppbygging av gass i fordøyelseskanalen og en oppbevaring av væsker i magen. Kvinner kan forvirre oppblåsthet med en vanlig menstruasjonssyklus og bør derfor være oppmerksom på om det forekommer oftere.

Overdreven tretthet og mental forvirring kan også bety leveproblemer. Årsaken til tretthet, som det gjelder leversykdom, kan være fra en endring i kroppens produksjon av melatonin. Det har blitt bemerket at ca 30% til 55% av pasientene som lider av cirrhose, opplever søvnforstyrrelser.

Andre leverproblem symptomer inkluderer: mørk urin, overdreven kløe, oppkast blod, diaré og tap av appetitt.

En økning i alkohol- eller legemiddelinntak, sammen med overdreven vektøkning og misbruk av medisiner, kan bidra til leverproblemer. Ved å utdanne deg selv, spise riktig og ta andre forebyggende tiltak, kan du proaktivt bidra til å redusere risikoen for leversykdom.