Hva er de vanligste lungebetennelse skudd reaksjoner?

De vanligste lungebetennelsesskuddreaksjonene er de som oppstår på injeksjonsstedet. Noen mennesker, for eksempel, opplever liten hevelse på injeksjonsstedet, rødhet og mindre ømhet kan også utvikles. En lavfrekvent feber og tretthet er også vanlige reaksjoner, og noen mennesker opplever selv appetittttap etter å ha lungebetennelse. Alvorlige reaksjoner på lungebetennelse skudd er langt mindre sannsynlig å utvikle, men kan inkludere høy feber og ekstrem smerte i armens muskler. På samme måte er allergiske reaksjoner mot lungebetennelse vaksiner ikke vanlige, men kan forårsake slike symptomer som hevelse i hals, tunge eller ansikt, rask hjerterytme, eller pustevansker.

De fleste utvikler ikke alvorlige bivirkninger mot lungebetennelse vaksiner. Når en person har en reaksjon, er det sannsynligvis liten og midlertidig. For eksempel, noen av de vanligste lungebetennelse skudd reaksjoner inkluderer mindre hevelse eller rødhet i injeksjonsområdet. Noen kan også føle seg litt sår i området også. I tillegg kan noen mennesker oppleve mindre tretthet eller tap av appetitt etter å ha mottatt vaksinen.

Mens tretthet, hevelse, feber og ømhet er blant de vanligste mindre lungebetennelse-skuddreaksjonene, bør de ikke bli ignorert helt. En person som opplever disse reaksjonene kan gjøre det bra å overvåke dem for å sikre at de ikke blir dramatisk verre. Hvis en person har alvorlig smerte på injeksjonsstedet eller i musklene, kan dette være et tegn på alvorlig reaksjon. På samme måte kan en høy feber, ekstremt hevelsesnivå eller alvorlig tretthet være et tegn på alvorlig bivirkning også. Når alvorlige reaksjoner utvikler seg, kan en person gjøre det bra å konsultere en lege med en gang.

Selv om det ikke er sannsynlig, er det mulig for en person å utvikle en allergisk reaksjon på en lungebetennelsesvaksine. I så fall kan han ha alvorlig hevelse, pustevansker og en raskere hjertefrekvens enn vanlig. Han kan også oppleve hevelse i tungen, halsen eller ansiktet. Dessverre kan allergiske reaksjoner på vaksiner være farlig, og en person som lider av en kan gjøre det bra å søke øyeblikkelig legehjelp.

Ofte føler folk seg bekymret for å ta lungebetennelse, fordi de tror at vaksinen kan føre til at de utvikler lungebetennelse. Heldigvis er dette ikke tilfelle. Lungebetennelsesvaksiner bruker vanligvis kun komponenter av bakteriene som ikke er i stand til å forårsake infeksjon.