Hva er de vanligste muskelforstyrrelsene?

Noen vanlige muskelforstyrrelser inkluderer forstuinger, stammer, TMJ, fibromyalgi og tendinitt. En forstuing er forårsaket av strekking eller riving av en ligament, vevene som holder bein sammen i leddene. Sprains kan være forårsaket av faller, vendinger og tvinge skader, med ankel og håndleddforstuinger som de vanligste. Sprains er en av de vanligste muskelforstyrrelsene, med symptomer som spenner fra smerte, ømhet, hevelse, blåmerker og stivhet. Noen klager over at de ikke er i stand til å bevege leddene som påvirkes av forstuvningen.

En belastning er derimot en revet eller strukket muskel eller sene, forbindelsesvevet mellom muskel og bein. Vri og trekker kan ofte føre til muskelbelastning, med rygg og hamstringstamper som de vanligste. Disse typer problemer vises ofte under sport, men kan også utvikle seg over tid. Stammer er vanligvis ledsaget av et av følgende symptomer: spasmer, hevelse og manglende evne til å bevege det anstrengte området.

Behandlingen av forstuinger og stammer er en todelt prosess. Først skal den som lider, hvile, is, komprimere og løfte det berørte området. Deretter bør pasientene fortsette bevegelsen i et lavt tempo, øke muskelstyrken for å forsvare seg mot skade og alternative aktiviteter.

Forstyrrelser i den temporomandibulære leddet, leddet som forbinder mandibulen til hodestøtten, blir vanligvis referert til som TMJ. Dette inkluderer flere lidelser som forårsaker ubehag, smerte og funksjonsfeil i kjeve- og kjevemuskelbevegelsen. Mens disse forstyrrelsene ikke pleier å være permanente eller et tegn på alvorlige problemer, føler de som lider av TMJ-lidelser ofte smerte i tyggemuskulaturen, popper og klikker i kjeveområdet og kjevestivhet. Mens de fleste TMJ-tilfeller går bort uten behandling, har de med langsiktige problemer funnet behandlinger som isapplikasjon, myk matdiet og unngå store åpne munnbevegelser, som tyggegummi, for å være nyttig.

Fibromyalgi er en av de vanligste muskelforstyrrelsene som er forbundet med smertefull ømhet på steder rundt kroppen, tretthet og stivhet. I tillegg opplever lider ofte søvnproblemer, prikking av hender og føtter, hodepine og minnetap. Det er ingen spesifikk årsak til denne lidelsen, selv om traumer i kroppen kan være en mulig årsak. Muskelforstyrrelser som fibromyalgi kan behandles med en rekke stoffer som kan inkludere antidepressiva, pregabalin og andre smertestillende midler.

Tendinitt kan være forårsaket av skade, aktivitet eller revmatoid artritt, og er preget av betennelse i en sene eller sener, akkordene som forbinder muskler til bein. De fleste som lider av tendinitt, opplever smerte og ømhet på ett av følgende områder: skuldre, knær, hofter, hæler, håndled eller albuer. Behandlinger for denne gruppen av muskelforstyrrelser inkluderer alternative treningsprogrammer, strekk, is, medisin og hvile. Noen sufferers opplever suksess med behandlinger som steroid injeksjoner, fysioterapi og kirurgi.