Hva er de vanligste papaya bivirkningene?

De fleste mennesker kan spise papaya uten problemer, selv om det er noen mulige bivirkninger forbundet med forbruk eller bruk av denne frukten. Noen av de mulige papaya-bivirkningene inkluderer hudirritasjon, respiratoriske problemer eller gastrointestinale forstyrrelser. De som er allergiske mot produkter som inneholder latex, anbefales vanligvis å unngå bruk av papaya, som er gravide eller amme kvinner. En av de mest alvorlige bivirkningene ved å spise papaya er en potensielt livstruende type allergisk reaksjon kjent som anafylaksi. Eventuelle spesifikke spørsmål eller bekymringer om bivirkninger i en individuell situasjon bør diskuteres med en lege eller annen medisinsk faglig.

Hudirritasjon er blant de oftest rapporterte papaya bivirkningene. Kløe, hevelse og utvikling av utslett som ligner eksem kan oppstå som følge av direkte kontakt med papaya eller produkter som inneholder denne frukten. Et lyst rødt utslett kan også vises rundt munnen etter å ha spist papaya.

Åndedrettsproblemer kan utvikle seg som papaya bivirkninger hos dem som er følsomme overfor deler av denne frukten. Nasal allergi symptomer som vannet øyne, nysing og hoste er blant de vanligste respiratoriske symptomer. Pasienter med astma eller bronkitthistorie kan merke seg en forverring av symptomene etter at de kommer i kontakt med papaya.

Moderate til alvorlige gastrointestinale forstyrrelser er mulige bivirkninger ved å spise papaya. Disse symptomene kan omfatte kvalme, diaré eller halsbrann. I mer alvorlige tilfeller kan det oppstå skade på spiserøret, magen eller tarmene hos de som er svært følsomme for frukt som papaya.

En person som har en latexallergi er sannsynligvis også allergisk mot papaya og andre frukter. Den tilsynsførende legen vil vanligvis gi en liste over frukt som bør unngås når en latexallergi er diagnostisert. Kvinner som er gravide eller ammer, anbefales vanligvis å unngå produkter som inneholder papaya for å redusere risikoen for ufødte barn eller spedbarn.

Kanskje den mest alvorlige av alle mulige papaya bivirkninger er en allergisk reaksjon kjent som anafylaksi. Symptomer som brystsmerter, pustevansker eller ansiktshevelse indikerer ofte forekomst av denne typen allergi. Uten umiddelbar lege kan anafylaksi forårsake permanent hjerneskade eller til og med død i løpet av få minutter. Dette oppstår vanligvis på grunn av alvorlig hevelse i halsen, som hindrer oksygen fra å nå hjernen, så vel som de andre organene i kroppen.