Hva er de vanligste reker allergi symptomer?

En rekerallergi er en vanlig type skalldyrallergi. Folk som lider av rekerallergi, kan ha mange symptomer når de spiser reker. De vanligste rekerallergi symptomer inkluderer ansikts hevelse, kløende elveblest, kvalme, svimmelhet og hals lukning.

Folk som har hatt en dårlig reaksjon på reker, kan være allergiske mot reker alene eller kan ha allergi mot alle skalldyr. Andre typer skalldyr inkluderer, men er ikke begrenset til, blekksprut, hummer og muslinger. Hvis en person har følt seg syk etter at han har spist skalldyr, bør han eller hun opprette en legeavtale for å finne ut mer om en potensiell skallallergi.

Utvikling av kløende kviser er et av de vanligste rekerallergi symptomene. Hvis en person bryter ut i elveblest etter at han har spist reker, bør han eller hun ta en antihistaminmedisin så snart som mulig. Når en persons kropp kommer i kontakt med et allergen, frigjøres histaminer og forårsaker kroppens celler å svulme. En antihistaminmedisin fungerer for å blokkere histaminer og redusere denne reaksjonen. Døsighet kan være en stor bivirkning ved å ta antihistaminer.

Antihistamin medisiner kan også være til nytte for en person som lider av ansikts hevelse på grunn av en skalldyr allergi. Histaminer forårsaker betennelse, som kan reduseres ved å ta en antihistaminpille. Mange antihistamin medisiner er tilgjengelige over disken på et apotek eller dagligvarebutikk.

En person som lider av andre rekerallergi symptomer, inkludert kvalme og svimmelhet, bør ta ytterligere skritt for å bli bedre. Hvis en person føler seg svimmel, skal han eller hun komme til et trygt sted som en sofa eller seng og ligge ned. En person bør aldri forsøke å kjøre mens han har en svimmel stave. Drikke flat ingefær ale eller cola kan bidra til å redusere eller stoppe følelsen av kvalme.

En av de farligste rekeallergi symptomene er halsen lukning, også kalt anafylaksi. Når en person som nettopp har spist reker, har problemer med å puste, bør noen umiddelbart ta ham eller henne til beredskapsrommet. En injeksjon som kun kan gis av en akuttmedisinsk profesjonell kan redde livet til et rekeallergioffer som lider av luftveisforstyrrelser.

Folk som lider av alvorlige skallallergier bør ta ekstra forsiktighet når de spiser på restauranter. Servitører må være oppmerksomme når en spisestue er allergisk mot skalldyr. Noen kokker kan gjenbruke en panne til å lage mat av en annen type mat etter at den nettopp har blitt brukt til å forberede skalldyr til en annen patron. Folk som har rekerallergier, trenger middagen deres tilberedt med nyrensede, ukontaminerte verktøy.