Hva er de vanligste symptomene på en fengslet brokk?

Mens de fleste brokene lett kan behandles, kan den mer kompliserte inntrappte brokk forårsake alvorlige komplikasjoner. De vanligste symptomene er smerte på brokkstedet, samt økt tretthet og svakhet. Pasienter kan også utvikle tarmobstruksjon, gangrene eller til og med septisk sjokk. Å anerkjenne tegnene på denne tilstanden tidlig kan bidra til å forhindre alvorlige komplikasjoner fra å forekomme.

Et av de vanligste tegnene på en opphisset brokk er smerte på brokkstedet, spesielt når smerten øker i intensitet over tid. I tillegg vil brokkhinnen ofte ha en bulge som er vanskelig å røre og mangler kjøttfull følelse av det omkringliggende vevet.

Pasienter som lider av denne tilstanden kan også oppleve økt tretthet og svakhet. Siden disse symptomene er forbundet med en rekke sykdommer, er de vanligvis ikke det eneste som vurderes når en medisinsk fagperson foretar en diagnose. Det er imidlertid viktig for pasienter som har opplevd en økning i disse symptomene, å evaluere deres nåværende helsestatus for eventuelle andre endringer.

En fengslet brokk kan ofte føre til tarmobstruksjon. Dette skjer oftest når en del av tarmvevet blir fanget gjennom en brokkåpning. Pasienter som opplever denne komplikasjonen, har vanligvis kvalme og oppkast, økning i kroppstemperatur og kan bli irritabel. I tillegg kan tarmbevegelser bli stadig vanskeligere eller kan være ekstremt smertefullt.

I noen tilfeller kan en fengslet brokk føre til gangren. Gangren oppstår når blodstrømmen til kroppsvevet blir blokkert, og det begynner å forfall, forårsaker alvorlige problemer. Pasienten kan utvikle en blå eller svart tinge til huden, så vel som nummenhet i det berørte området. Gangrene er ofte svært smertefullt, og det må behandles raskt, eller det kan være dødelig.

I de mest alvorlige tilfeller kan septisk sjokk oppstå. Dette er imidlertid relativt sjeldent, og oppstår vanligvis bare når tilstanden blir ignorert og medisinsk hjelp unngås. De som har høy kroppstemperatur, opplever svimmelhet og forvirring, eller har høy hjertefrekvens, bør søke medisinsk hjelp så snart som mulig for diagnose og behandling.