Hva er de vanligste symptomene på en spigelian brokk?

En spigelisk brokk har vanligvis minimal symptomer, med kjedelig og intermitterende smerte i underlivet er den vanligste. Diagnostisering av tilstanden kan ta tid, da symptomene kan være vage, og det kan være utfordrende å finne ut hva som forårsaker dem. Behandling er vanligvis kirurgi for å reparere herniasjonen og forhindre strangulering, der en del av tarmen blir fanget i brokk og dør som følge av ikke å få nok blod. Denne operasjonen kan utføres av en generell kirurg eller en bror reparasjonsspesialist og er vanligvis ikke en nødprosedyre.

I en spigelisk brokk separerer en del av bukets muskelvegg. Noen pasienter har en liten tom sak i det separerte rommet, mens i andre kan en tarmsløyfe glide gjennom. Sportsaktiviteter, belastning, graviditet, eksisterende svake flekker, og alvorlig hosting eller oppkast kan alle være potensielle årsaker til spigelisk brokk. I utgangspunktet kan pasienten oppleve en dvelende kjedelig ache i området, noen ganger avbrutt med mer skarp smerte under bøyninger, vendinger og tung løft.

Pasienter kan også utvikle tarm uregelmessigheter i noen tilfeller, opplever diaré, forstoppelse eller endringer i avføring farge. Mennesker med godt utviklet muskulatur og minimal bukfett ser noen ganger en liten bump hvor hernial sac ligger, og det er også mulig å palpere en myk masse i bukveggen. Denne massen vil ofte bevege seg med trykk og kan virke intermittent i naturen. Alle disse tegnene på en spigelisk brokk kan være nyttige diagnostiske ledetråder, og en medisinsk bildebehandlingsstudie vil bli bedt om å se på bukveggen og se om en brokk kan identifiseres.

I noen tilfeller opptrer tarmkrets, noe som fører til signifikant magesmerter, forandringer i avføringen, og problemer som kvalme og oppkast. Hvis en forvrengning utvikler seg, er kirurgi for å rette det påkrevd med det samme å fjerne den syke delen av tarm før infeksjon og andre komplikasjoner. Under operasjonen vil brokkene også bli reparert for å hindre fremtidig forvrengning.

Denne typen brokk er relativt sjelden og kan forekomme hos mennesker i alle aldre. Ved kirurgisk kirurgi i kirurgisk kirurgi vil en lege legge maske over tåre, slik at innholdet i magen ikke stikker ut gjennom herni-sjonen. Dette gir også vevet en sjanse til å strikke sammen igjen, forsegle tåre, og masken vil forhindre fremtidig herniasjon på den plasseringen. Pasienter kan oppleve høy postoperativ smerte, og de må avstå fra tung fysisk aktivitet i flere uker etter operasjonen for å gi stedet tid til å helbrede.