Hva er de viktigste delene av en divertikulose diett?

Den viktigste komponenten av en divertikulose diett er fiber. Divertikulær sykdom resulterer når svake flekker i tykktarmenes forside forårsaker bulking poser, også kjent som musokale herniations. Når disse posene svulmer og blir betent, er tilstanden referert til som divertikulitt. Fiber kan bidra til å holde divertikulose fra å utvikle seg til divertikulitt. Pasienter med divertikulose bør øke forbruket av fiber med høy fiber mens de spiser færre lavfibreholdige matvarer.

For å forhindre oppblussing av divertikulitt, anbefaler medisinske fagfolk å spise et høyfiber diett og drikke mye væske. Gode ​​divertikulose matvarer inkluderer helkornet ris, pasta og brød og frukt hvis hud og frø kan bli konsumert. Legumes som bønner, linser og erter er gode høyfibre erstatninger for kjøtt, som er en lavfibre mat. Grønnsaker er et sunt tillegg til ethvert måltid. Når du spiser en fiber med høyt fiber, divertikulose, må mye væske forbrukes.

Når divertikulitt oppstår, opptar kolonposene hevelse og betennelse og kan føre til at en pasient opplever symptomer som oppkast, kvalme og feber. Den umiddelbare behandlingen for divertikulitt er vanligvis en runde antibiotika. En lege kan også instruere en pasient med divertikulitt å hvile sin kolon ved å konsumere et flytende diett for en stund. Etter det flytende dietten må pasienten overgå til å få mer fiber i hans eller hennes vanlige diett, siden en divertikulose diett vil myke avføring og redusere sannsynligheten for fremtidig betennelse. Fiber bør ikke legges for raskt til kostholdet, men det bør økes gradvis.

Legene anbefaler noen ganger at pasienter som har divertikulose, regelmessig tar avføringssmykemidler som psyllium eller metylcellulose. Disse fiberfylte stoffene kan oppnås i disken og kan blandes med mat eller drysses i drinker for å øke den totale kostfiberen og øke fordelene ved en divertikulose diett. Pasienter som tar kosttilskudd, må drikke minst 8 gram (237 ml) vann med hver dose.

Divertikulose er en av de vanligste tarmsykdommene, særlig hos personer over 60 år. Hver buksepung i tyktarmen kalles et divertikulum, og posene er kollektivt referert til som divertikula. Divertikulose forekommer hyppigst i sigmoid-kolon, den nedre delen av tykktarmen, hvor avføring danner før utskillelse.

Tilstanden antas å være forårsaket av å få for lite fiber i dietten. Derfor må en divertikulose diett, enten å redusere problemet eller for å forebygge kolon sykdom i første omgang, være høy i fiber og væsker. Når folk spiser for lite fiber og ikke drikker nok vann, blir avføringen vanskelig å passere, og dette fører til forstoppelse og spenning under avføring. Stramningen bidrar til svake flekker i tykktarmen som divertikula manifesterer.