Hva er det forskjellige ansvaret til en tannlege?

Tannleger har de fleste forskjellige ansvarsområder, men de faller vanligvis i tre brede kategorier: omsorg for pasienttenner, som inkluderer ting som å utføre rengjøringer og gjøre forskjellige gjenopprettingsprosedyrer, utdanne pasienter og lære dem hvordan de skal ta vare på tennene mellom besøkene , Og følger reglene i lisensavdelingen eller foreningen som de tilhører. Noen administrative arbeid kan også komme inn i blandingen. Tannleger er ofte ansvarlige for å arkivere papirarbeid relatert til pasientfiler og forsikringskrav, for eksempel, og kan også ha rapporteringskrav når det gjelder antall pasienter sett og typer behandlede forhold. Mens størstedelen av tannlegenes tid kan brukes til å se på pasientens munn, er det på ingen måte omfanget av det. I de fleste tilfeller er dette karriereporet dynamisk og stadig endring.

Et av de viktigste ansvarene til en tannlege er å gi munnpleie til sine pasienter. Dette kan se litt annerledes ut på forskjellige steder, men det innebærer vanligvis å undersøke tennene, tannkjøttet og tungen for å vurdere helsen og risikoen for forfall eller infeksjon. Tannleger har vanligvis spesialverktøy for å utføre disse oppgavene.

Egentlig en del av prosessen er faktisk å rense tennene, vanligvis med en spesiell tannbørste og floss. Under noen systemer faller disse oppgavene til folk som kalles tannhygiene, men tannleger må også vite hvordan de skal gjøres og hva de skal se etter. I tillegg er tannleger ofte ansvarlige for å ta dental røntgenstråler og, viktigere, å lese resultatene. Tenner som ser fint ut på utsiden, kan faktisk ha problemer under overflaten som vil dukke opp på et røntgenbilde. Tannleger trenger både å forstå hva de ser og finne ut en omsorgsplan for fremtiden for å enten behandle problemer eller forhindre dem.

Tannleger er nesten alltid ansvarlige for å gjøre en rekke flere invasive prosedyrer, inkludert fylling av hulrom, binde tenner sammen og utføre mindre operasjoner som rotkanaler. Alle disse krever presisjon og en rask evne til å bytte kurs hvis ting ikke går som planlagt, eller hvis det oppstår komplikasjoner. Tannleger må også ha forståelse av smertebehandling, inkludert generell anestesi, for å sikre pasientens komfort. I de fleste tilfeller kan disse fagpersonene også foreskrive visse medisiner etter behov for helbredelse og gjenoppretting.

Et annet veldig viktig ansvar av en tannlege innebærer pasientopplæring. Tannleger ser ikke bare på folks munn og gjør vurderinger, i de fleste tilfeller samhandler de også med pasientene, snakker med dem om oral hygiene, og formidler viktigheten av regelmessig rengjøring og daglig børsting og tanndannelse. De viser også ofte ting som måten å holde tannbørste på og hvor mye tannkrem som skal brukes, spesielt hos barnpasienter.

I de fleste tilfeller er det også mye papirarbeid involvert. Tannleger trenger vanligvis å fylle ut pasientregister etter hvert besøk, for eksempel å lage notater om hva som ble observert og eventuelle prosedyrer som ble utført. Tannlegen er også vanligvis den personen som registrerer seg på fakturapapir og kan trenge å forhandle med eller i det minste ta kontakt med pasientens helseforsikringsleverandør. Mange tannlegekontorer har administrativ stab som håndterer størstedelen av dette arbeidet, men tannlegen selv er fremdeles vanligvis i siste instans ansvarlig, og som sådan har han plikt til å gi kompetent tilsyn.

De fleste jurisdiksjoner og lokaliteter krever også at dental fagpersoner skal være lisensiert og å beholde de aktuelle lisensene, vanligvis ved å betale avgifter og regelmessig delta i det som kalles “videreutdanning” -kurs. De spesifikke kravene varierer fra sted til sted, men det er svært viktig å holde dagens med denne typen legitimasjon. Fagfolk som ikke overholder lisenslovgivningen, kan bli utsatt for opplæring fra både praksis og bøter.