Hva er effekten av anemi?

Anemi er en tilstand som resulterer når folk ikke har nok røde blodlegemer. Det kan være mange effekter av anemi, alt fra milde, kortsiktige symptomer som tretthet og blek hud, til langsiktige, mer alvorlige komplikasjoner som hjertesvikt. Selv om effekten av anemi kan være svært alvorlig, kan de ofte behandles vellykket hos de fleste.

Det er flere mulige årsaker til anemi. For noen kan det være forårsaket av blodtap på grunn av operasjon eller hos kvinner, store menstruasjonsperioder. Det kan også skyldes mangel på gode kilder til jern og andre næringsstoffer i dietten, som hos personer med spiseforstyrrelser eller de som følger strenge dietter som eliminerer visse hele matgrupper. Noen sykdommer kan også føre til at kroppen ikke får nok røde blodlegemer, eller å drepe for mange, noe som kan forårsake anemi.

Generelt relaterer effektene av anemi vanligvis til hvor lavt nivået av røde blodlegemer kommer i kroppen, i stedet for den eksakte årsaken til anemi. Når røde blodlegemer ligger like under normale nivåer i et mildt tilfelle av anemi, kan det faktisk ikke være noen synlige effekter. De lavere røde blodcelleneivåene får imidlertid, jo mer uttalt effekten av anemi kan bli. Disse kan omfatte følelsen trøtt, kortpustet, svimmel eller forvirret. En person kan også fremvise bleke hud og kalde ekstremiteter, og lider av hodepine og brystsmerter.

Når mengden røde blodlegemer blir svært lav eller lavt, blir ubehandlet i lang tid, kan effekten av anemi være alvorlig. For eksempel kan anemi føre til en uregelmessig hjerterytme, kalt en arytmi, som kan skade hjertemuskelen over tid. I alvorlige tilfeller kan dette føre til hjertesvikt og andre organskader, noe som noen ganger kan være dødelig. Det kan også gjøre andre helsemessige forhold som en person har verre, noe som kan føre til en rekke komplikasjoner.

Behandlinger anbefales ofte for å bidra til å løse effekten av anemi og forhindre langvarig skade på kroppen. Den nøyaktige behandlingen som brukes, avhenger vanligvis av årsaken til anemi. For eksempel, i tilfeller av diettmangel, kan kosttilskudd og kosttilskudd bli anbefalt. Hvis anemi skyldes blodtap, vil helsepersonell vanligvis ta skritt for å stoppe blodtapet. Andre behandlinger kan omfatte blodtransfusjoner, hormontilskudd og andre medisiner for å behandle eventuelle kombinasjonsproblemer som kan bidra til lavt blodnivå i blodet.