Hva er effekten av antibiotika på menstruasjon?

Effektene av antibiotika på menstruasjon er ikke helt sikre, selv om det er utført noen undersøkelser tidligere i et forsøk på å avgjøre om antibiotika påvirker menstruasjonssyklusen. Mange kvinner som tar antibiotika merker ingen forskjeller i menstruasjonssyklusene, mens andre kvinner har lagt merke til endringer som de antar, er resultatet av antibiotikabruk. De mulige effektene av antibiotika på menstruasjon kan ikke være relatert til antibiotika selv, men heller til infeksjonene som antibiotika brukes til å behandle. Noen kvinner tror at antibiotika forårsaker tyngre blødninger, forsinket menstruasjonsutbrudd og strengere kramper enn normalt, men disse problemene kan skyldes infeksjoner, spesielt hvis infeksjonene involverer det kvinnelige reproduktive systemet.

I slutten av 1940-tallet gjorde to britiske medisinske spesialister en studie om effekten av penicillin, som er en type antibiotika, på flere kvinner for å se hvordan det påvirket deres menstruasjonssykluser, om i det hele tatt. Deres funn var ufattelige, selv om flere kvinner som deltok i studien, rapporterte noen endringer, inkludert alvorlig kramper og tyngre blødninger enn normalt. Noen kvinner merket også forskjeller i når menstruasjonen startet og hvor lenge den varede. Selv om mange kvinner la merke til forskjeller, var det mange kvinner som ikke gjorde det, og derfor viste studien ikke mye om effekten av antibiotika på menstruasjon.

Det er flere infeksjoner som forekommer i reproduksjonssystemet at antibiotika kan brukes til å behandle, og disse infeksjonene kan forårsake endringer i menstruasjonen. Noen ting som antibiotika blir brukt til kvinner hos kvinner, er vaginale infeksjoner og livmorinfeksjoner. Antibiotika er også av og til foreskrevet for visse typer gjærinfeksjoner. Kvinner som legger merke til endringer i menstruasjonssyklusene som har infeksjoner i deres reproduktive systemer, opplever sannsynligvis endringer på grunn av arten av deres infeksjoner i stedet for fra antibiotika selv.

Selv om effekten av antibiotika på menstruasjon er mer enn sannsynlig relatert til forskjellige typer infeksjoner i stedet for antibiotika, bør noen uvanlige endringer rapporteres til en lege. Det er alltid en sjanse for at visse antibiotika kan forårsake forandringer i kroppen som kan påvirke menstruasjonssyklusen. Hvis endringer i syklusen er svært uvanlige og alvorlige, kan en lege være i stand til å hjelpe. Hvis en lege mistenker at antibiotika forårsaker problemer med menstruasjonen, vil hun sannsynligvis forsøke å finne et annet antibiotika for å foreskrive at hennes pasient kanskje ikke er like følsom overfor.