Hva er fordeler og ulemper ved en prostetisk penis?

Penisproteser kommer i enten en halvstiv eller oppblåsbar form. Hver type enhet har sitt eget sett med fordeler og ulemper som en mann bør vurdere før man velger enten som behandling for erektil dysfunksjon. Annet enn den åpenbare positive fordelen med å oppnå ereksjon, kan protesen brukes så ofte og så lenge som ønsket, og tillater pasienten å ejakulere og oppnå en orgasme. Til tross for disse positive fordelene, er det flere negativer som kan knyttes til å ha en prostetisk penis. Disse potensielle ulemper inkluderer risikoen for arrdannelse eller skade under operasjon, redusert penis dimensjoner og et komplett tap av den naturlige evnen til å oppnå ereksjon når enheten er fjernet.

Når man vurderer fordeler og ulemper ved penisproteser, er det viktig å vurdere forskjellene mellom de to enhetene. En prostetisk penis som er halvstiv eller formbar, er en bøybar enhet som hele tiden er halvfast. Før samleie, er protesene bøyd oppover og bøyde seg nedover etter samleie. Fordelene med denne typen penisproteser er at den alltid er fast og at, i motsetning til en oppblåsbar protese, er det få mekaniske deler som kan mislykkes under samleie. En annen stor fordel med den smidbare protesen er at den er billigere enn andre implanterte proteseanordninger.

De primære negative aspektene ved den malleable protese er at den ikke har et naturlig utseende. Fordi penis alltid er halvstiv, oppnår det aldri et ekte sløret utseende og kan i utgangspunktet være ubehagelig. Manuell heving og senking av penis er et annet potensielt negativt aspekt som er forbundet med den formbare prostetiske penis. Over tid kan denne typen protes føre til at huden forverres eller tynner ut.

Fordeler og ulemper varierer noe når det gjelder oppblåsbare penisproteser. En mann med denne typen protesenhet vil legge merke til at hans penis har et mer naturlig utseende når det er sløvt eller oppreist. Pumpen som brukes til å oppblåse ereksjonen er skjult inne i pungen og er ikke synlig detekterbar utover noen arr. Til forskjell fra smalprotesen er ereksjonen ikke allerede på plass, men den kan raskt oppnås ved å bruke den skjulte pumpen og kan opprettholdes på ubestemt tid til han bestemmer seg for å deflate den.

På den negative siden har en oppblåsbar protese en rekke deler som gjør det utsatt for mekanisk svikt. Som et resultat kan det hende at enheten må fjernes eller byttes ut. Avhengig av typen oppblåsbar protese kan det også bli forverring av vevet og tynningen av huden over tid.

En av de viktigste egenskapene til en hvilken som helst type prostetisk penis er at den ikke forstyrrer mengden av følelser som føltes under samleie, og det hindrer heller ikke mannens evne til å orgasme eller ejakulere. Uansett hvilken type penisprotese som brukes, er lengden og bredden ofte en vanlig, negativ bivirkning av å ha en protese. I tillegg, når en eller annen protes er fjernet, vil en mann trolig miste sin evne til å oppnå ereksjon uten å implantere en annen enhet. Dette er et resultat av skade på den naturlige ereksjonsrefleksen. Penisimplantater kommer også med de vanlige operasjonsrisikoen, for eksempel muligheten for blødning, arrdannelse eller infeksjon.