Hva er forskjellene mellom antagonist og agonist muskler?

Forskjellen mellom antagonist- og agonistmusklene er at de jobber i motsatt retning for å fullføre en handling. Agonistmusklene reagerer som svar på frivillig eller ufrivillig stimulering og skaper bevegelsen som er nødvendig for å fullføre en oppgave. Antagonistiske muskler virker mot agonistmusklene og bidrar til å flytte kroppsdelen tilbake på plass etter at handlingen er fullført.

Seks hundre muskler utgjør kroppens muskuloskeletale system. Tendons fester muskler til bein, la muskler bevege bein, og gi leddene sin fleksibilitet. Antagonistiske og agonistmusklene jobber i par for å oppnå et bredt spekter av bevegelser og handlinger. Muskler er imidlertid ikke spesifikt antagonist eller agonist.

Avhengig av bevegelsen som kreves, kan en muskel være en agonist i en bevegelse og en antagonist under en annen handling. Agonisten samtaler alltid for å innlede bevegelse og antagonisten strekker seg og forlenger for å tillate bevegelsen. For å returnere kroppsdelen til en normal stilling, må agonistmusklen som initierte den opprinnelige bevegelsen bli antagonisten slik at den opprinnelige antagonistmusklen kan trekke seg tilbake og gå tilbake til normal posisjonering.

Vanlige par antagonist- og agonistmuskler eksisterer. I overkroppen arbeider biceps og triceps for å fullføre handlinger knyttet til bevegelse av armen. Den quadriceps og hamstrings i overbenet arbeider for å flytte knæleddet og utføre øvelser, som knebøy og benforlengelser. Andre eksempler inkluderer pectorals og latissimus dorsi i bryst- og ryggområdet, og trapezius- og deltoidmusklene i overkroppen og skuldrene.

Agonister blir ofte referert til som føreren. De initierer sammentrekningen som er nødvendig for å bevege et lem gjennom leddets bevegelsesområde. Eksempler på agonister i aksjon er bicepsene under en bicep-krølle og quadricepsen under en benløft.

Antagonister er vanligvis reaksjonære. Dette betyr at de forlenger eller strekker for å tillate agonisten å fullføre en handling. I tilfelle av bicep-muskelen som trekker seg til en bicep-krøll, vil triceps bli betraktet som antagonistmusklen. Hamstringen blir antagonisten når quadricepsen kontrakterer for å gjøre en benløft.

Andre typer muskler hjelper antagonist- og agonistmusklene å utføre nødvendige bevegelser. Synergistiske muskler hjelper ofte agonisten til å lage den første bevegelsen i leddet. En annen type muskel, en fixator, bidrar til å stabilisere omgivende strukturer under bevegelse av begge typer muskler.