Hva er forskjellene mellom antibakteriell og antimikrobiell?

Antibakterielle produkter har en tendens til å redusere veksten av mildere former for bakterier, mens antimikrobielle produkter forhindrer veksten av et bredere spekter av bakterier, inkludert molds. Selv om antibakterielle og antimikrobielle produkter er både utbredte, er antimikrobielle egenskaper mer sannsynlig å bli sett på reseptbelagte medisiner. Kjemikalier som brukes til å redusere og drepe overflatebakterier er sannsynligvis funnet i over-the-counter antibakterielle håndvask og ansiktsprodukter. I motsetning til antimikrobielle produkter hindrer de ikke veksten eller forekomsten av bakterier.

Den primære forskjellen mellom antibakterielle og antimikrobielle kjemikalier er deres evne til å forhindre utvikling av bakterier. For eksempel dreper antibakterielle såper milde til moderate bakteriestammer som kan komme i kontakt med hudens overflate. Antimikrobielle midler, derimot, har vist seg å forhindre spredning av bakterier som kan leve og formere seg i menneskekroppen. Noen av disse typer bakterier kan bidra til utvikling av sykdommer og lidelser, som for eksempel inflammatorisk akne.

Både antibakterielle og antimikrobielle produkter kan brukes til å motstå bakterier, selv om de pleier å være utformet for å motstå forskjellige bakteriestammer. Antimikrobielle kjemikalier brukes vanligvis i utviklingen av reseptbelagte antibiotika, kjemoterapi behandlinger og i antifungal løsninger. I motsetning til dette er en av de viktigste bruksområder av antibakterielle midler å forhindre spredning av bakterier som kan utvikle seg til forkjølelse eller forårsake hudinfeksjoner på overflaten. Klorblekemiddel er et eksempel på et produkt som inneholder antibakterielle egenskaper, og det brukes ofte til å redusere mengden av overflatebakterier som kan eksistere i kjøkken og bad.

En av de viktige forskjellene mellom antibakterielle og antimikrobielle produkter er at antimikrobielle kjemikalier pleier å forhindre spredning av bakterier. For eksempel har antimikrobielle kjemikalier vist seg å hindre veksten av mugg, som har en tendens til å formere seg og spre seg raskt. Mens antibakterielle produkter kan drepe eksisterende bakterier, må de stadig brukes på nytt eller gjenbrukes for å kvitte seg med eventuelle vedvarende stammer. Antimikrobielle midler har en tendens til ikke bare å drepe eksisterende bakterier, men forhindre at stammen sprer seg og sprer seg til andre områder.

Den gjentatte bruken av antibakterielle og antimikrobielle produkter kan føre til at en person blir resistent overfor egen evne til å bekjempe infeksjoner. Dette ser ut til å være mer bekymret for visse typer antibiotika som brukes til å behandle mild til moderat infeksjon. Motstand kan også være et problem med milde antibakterielle kjemikalier som brukes i over-the-counter ansikt og hånd vasker. Visse typer antimikrobielle kjemikalier, som penicillin, har klart å tåle bakteriens evne til å utvikle resistente stammer.