Hva er helsemessige fordeler av en ingefærbad?

Et ingefærbad kan bidra sterkt til den generelle helsen til en person. Ingefær har lenge vært kjent for sin evne til å senke blodtrykket, lindre bevegelsessykdom og kvalme, bistå med fordøyelsen og senke kolesterolet. Mens disse fordelene noen ganger oppnås ved inntak, kan et ingefærbad også oppnå mange av disse samme helsemessige fordeler. I tillegg kan det lindre muskelspasmer, skader eller tilstander som fibromyalgi og leddgikt. Varmt bad med omtrent en halv kopp (ca 118,29 ml) ferskjord ingefær, eller noen dråper ingefærolje, kan også bidra til å avlaste kulde- og influensasymptomer, kontrollere kropps lukt og avgifte kroppen.

Den primære fordelen med et ingefærbad er sunn avgiftning. Ginger fremmer svette. Når kroppen slipper ut svette, utviser det skadelige giftstoffer som har akkumulert. Ved å få kroppen til å svette mer overfylt enn normalt, hjelper ingefær med å frigjøre giftene som er ansvarlige for forkjølelse og andre sykdommer. I tillegg kan dampen og aromaene til detoksifiksjonsbadet åpne opp nesepassasjer og lindre en tett nese, hodepine og svimmelhet.

Kropp lukt er hovedsakelig forårsaket av giftstoffer og andre elementer som slippes ut i svette. Et avgiftningsbad gjør at kroppen kan utvise disse elementene slik at svettekjertlene er mindre aktive etter badet. I tillegg kommer duften og oljer fra ingefæret inn i porene i huden, noe som gjør at kroppen lukter frisk og rent.

Den helbredende fordelene ved et ingefærbad inkluderer også lindring fra smerte forbundet med muskelsykdommer og skader. Ingefær inneholder anti-inflammatoriske egenskaper som vil redusere hevelse og ømhet i kroppen. Personer med leddgikt, fibromyalgi og muskelskader kan i stor grad dra nytte av helbredelsesegenskapene til dette badet. Et varmt bad med ingefær tilsatt kan hjelpe til med å slappe av tette muskler og kan også hjelpe til med lindring av menstruasjonskramper hos kvinner.

Gingerbad kan også tillate folk som har en vanskelig tid å sove for å få en god natts søvn. Den kraftige svette og avgiftning som et gingerbad fremmer kan føre til at en person føler seg ekstremt avslappet og sliten. Personer som lider av søvnløshet eller høye stressnivåer kan oppleve at et ingefærbad vil lindre stress og hjelpe dem å sove. Tilstrekkelig mengde vann bør også forbrukes både før og etter badet for å erstatte væsken i kroppen som går tapt gjennom avgiftingsprosessen.