Hva er helsemessige fordeler av kåt geitgress?

Horny goat weed, også kjent som epimedium, er en urt som har blitt brukt i århundrer for å behandle et bredt spekter av helseproblemer. En av de mest bemerkelsesverdige fordelene med denne urten er muligheten for å behandle erektil dysfunksjon hos menn. I tradisjonell kinesisk medisin brukes det ofte til å behandle seksuell dysfunksjon hos kvinner. Det antas også å ha en positiv effekt på sesongens allergi, kan potensielt behandle kardiovaskulære problemer, og kan spille en rolle i behandlingen av andre helseproblemer.

Epimedium er kanskje best kjent for bruk i behandling av erektil dysfunksjon. En av mange naturlige behandlinger for mannlig seksuell dysfunksjon, horny geitgull, antas å hjelpe til med å oppnå og opprettholde en ereksjon, samt bidra til å forhindre prematur utløsning. Når det kommer til urter som brukes til disse formål, er kåtebiter ofte øverst på listen, men fra og med 2011 er det svært få studier som støtter dette kravet. På grunn av dette er det ingen endelig doseinformasjon eller sett behandlingsplan for å oppnå disse fordelene med denne urt. Tradisjonelle kinesiske medisinutøvere og herbalists, men nesten unanimously tout helsemessige fordelene av denne urt.

I tillegg til å behandle mannlig seksuell dysfunksjon, antas at kåt geitgras virker som et afrodisiakum hos kvinner. Det antas at urten ikke bare kan hjelpe en kvinne til å føle et ønske om intimitet, men også gjøre hele opplevelsen morsommere. Som med påstandene om denne urt som behandler erektil dysfunksjon og tidlig utløsning i menn, er disse helsemessige fordelene med kåt geitgress ikke støttet av vitenskapen, og det kan være usikkert for gravide eller ammende kvinner å ta denne urt.

Selv om denne urt er best kjent for bruk i soverommet, antas det også å holde sesongens allergi i sjakk. Dette kan inkludere å redusere vanningsøyne, nysing og andre bihuleproblemer når disse symptomene er et resultat av en allergisk respons på pollen i luften. Ofte referert til som høfeber, kan denne urten potensielt erstatte bruken av tradisjonelle allergiske medisiner hvis sesongens allergier er relativt milde.

Tradisjonell kinesisk medisin bruker også ofte kåtebiter til å behandle en rekke kardiovaskulære og andre helseproblemer. Det kan potensielt behandle hypertensjon, redusere risikoen for hjerneslag, hjerteinfarkt og andre alvorlige sykdommer. I tillegg til disse helsemessige fordelene er det noen som hevder at denne urt kan bidra til å forbedre lever- og nyrefunksjonen, noe som potensielt kan spille en rolle i å forbedre et bredt spekter av helseproblemer.