Hva er helsemessige fordeler av mangosteen?

Mangosteen er en superfrukt som inneholder en rik næringsstoff sammen med den potensielle effekten for å redusere risikoen mot ulike sykdommer. Langt brukt i Sørøst-Asia for sine helsemessige fordeler, er den tropiske frukten hjemmehørende i områder i Kambodsja, Kina, Indonesia, Malaysia, Filippinene, Singapore, Thailand og Vietnam.

Den er i likhet med en mandarin eller mandarin oransje, med mørk lilla / rødaktig skall og hvitt kjøtt. Som andre tropiske frukter er det flersegmentert. Smaken av frukten er søt, ligner en plomme.

Men i stedet for å peeling frukten som en mandarin, bør du vri eller presse frukten til den går i stykker. Bruken av frukten i folkemedisin omfatter kurer fra hudforstyrrelser til dysenteri. Skallen brukes også til flere helsemessige forhold, inkludert diaré, blæreinfeksjoner, gonoré og hudutslett. Det antas å ha kjøleegenskaper, eller yin.

Et unikt faktum om mangostaner er at hver inneholder en type arr i den ene enden, representativ for blomsten. Ikke bare vil dette arr angi hvor mange segmentene frukten inneholder, men indikerer også mengden av frø. De med de fleste segmenter har færre frø.

Fordi mangostensskallen inneholder forskjellige forbindelser, anses det å være en antioksidant. I laboratorieundersøkelser har frukten funnet å inneholde xantoner som, når de studeres i testrør, har anti-kreft effekter. Andre helsefordeler kan omfatte antiinflammatoriske, antimikrobielle, antifungale og antiseptiske egenskaper i testrørstudier. Imidlertid er det ikke noe bevis for at disse xantonene har samme effekt når de tas oralt som når de testes i en laboratorieinnstilling.

De potensielle bivirkningene inkluderer muligheten for at det kan forstyrre normal blodpropp. Det er også mulig at høyere xantoner kan forårsake sedasjon, spesielt når de kombineres med andre urter eller medisiner.

Fordi mangostene ikke har blitt lovlig importert lovlig til Nord-Amerika, bortsett fra Canada og Hawaii, er salget av mangosteen i USA begrenset til juice som inneholder fruktens ekstrakt. Forbudet skyldtes muligheten for fruktflukt infiltrasjon. Men fra 2007 løftet USAs mat- og stoffadministrasjon forbudet mot import av bestrålte mangostaner.

Når du velger en mangosteen, se etter de som er mørk lilla eller rødlilla, men ikke blå eller svart i fargen. Når du har kjøpt, lagre frukten ved romtemperatur og spis i løpet av noen få dager. Ikke frøs frukten.